Razmišljajući i analizirajući ponudu ruma jedno ime je uvek iskakalo – Diplomatico. Izuzetno cenjen kod poznavaoca i ljubitelja, u vrhu svih top lista rumova, prisutan je na polici u svakom ozbiljnom baru i restoranu u svetu. Kada je prošle godine izabran na listi top 50 “trending” rumova kao broj 1. nismo imali više nikakvu dilemu


Rum Diplomatico se proizvodi u Destilerias Unidas S.A. u Venecueli. Destilerija se nalazi u podnožju Anda, što je savršena lokacija sa plodnim zemljištem, obilnom vodom i povoljnim vremenom. Takođe, Venecuela pruža idealne ekološke uslove za proizvodnju premijum šećerne trske od koje se pravi rum. Don Juancho Melendez je lik koji je inspirisao stvaranje Diplomatico ruma i čija se slika nalazi na nekim etiketama ovog pića. Njegova impresivna kolekcija pića postala je veoma poznata među njegovim prijateljima pa je bio poznat kao "ambasador rezervi". Njegova posvećenost, viteštvo i autentična ličnost inspirisali su stvaranje Diplomatico ruma: jedinstvenog pića koje kombinuje nepogrešivi karakter sa neodoljivim aromama.


Mantuano

Mantuano je Izvanredan blend rumova odležalih do osam godina. To je fino izbalansirana mešavina rumova dobijenih od "trščanog meda" destilacijom u kazanima kompleksnih aroma, i laganih lepršavih rumova koji nastaju neprekidnom destilacijom.

Tamno zlatne boje sa aromama šljive, hrasta, oraha i vanile koje se izdavajaju. U ukusu daje jasne tragove voća, drveta i vanile što ovom rumu daje izuzetnu ravnotežu.

Posluženje: ovaj izuzetni rum je odlična opcija za sofisticirane koktele poput Mai Tai, Mulata, i Presidente. Takođe se može piti čist ili sa ledom.

Naša asortiman će USKORO biti dostupan preko našeg web shopa.


RESERVA EXCLUSIVA

Reserva Ekskluziva je izuzetan rum, pažljivo izrađen od najčistijeg “trščanog meda”. On je delikatno destilovan u starim bakarnim kazanima i odležao u malim hrastovim buradima do dvanaest godina. Kombinacijom jedinstvenog tela i izuzetnog balansa postao je referenca za poznavaoce i ljubitelje ruma širom sveta.

Boje ćilibara, a na nosu kompleksan i karakteran, sa notama javorovog sirupa, pomorandžine kore, smeđeg šećera i slatkog korena (sladića). U ustima: slatka karamela i zavodljiv i elegantan finiš.

Posluženje: piti ga čistog ili sa ledom. Može se koristiti u elegantnim i sofisticiranim koktelima kao što su Manhatttan, Old Fashion i Savoy Daisy.

Naša asortiman će USKORO biti dostupan preko našeg web shopa.


SINGLE VINTAGE

Single Vintage je rezultat pažljivog odabira ekskluzivnih rezervi ruma stavljenih na odležavanje u godini naglašenoj na svakoj boci. Rumovi se odvojeno destiluju u bakarnim kazanima i “Kettle batch” sistemu dajući izuzetan karakter, a zatim stare u burbon i single malt viski buradima dvanaest godina.

Master blender potom meša rumove u različitim proporcijama kako bi dobili strukturu, telo, personaliti, ukuse i arome koje traži. Na kraju, rum se prebacuje na završnu doradu u burad španskog šerija. Tamno zlatne boje ćilibara, na nosu se osećaju blagi začini, vanila i bogata karamel nota u kombinaciji sa bademima i aromom sušenog voća. U ustima je bogat, svilenkast i neverovatno aromatičan. Karamel, zlatni sirup, vanilla, hrast, muskatni oraščić, duvan i suva kajsija. Mek i okrugao, sa složenim i dugotrajnim finišom.

Posluženje: Čist.

Naša asortiman će USKORO biti dostupan preko našeg web shopa.


AMBASSADOR

Ambasador je izuzetno piće dobijeno od najboljih rumova destilerije. Pravljen je u bakarnim kazanima a potom odležava u belim hrastovim buradima najmanje dvanaest godina. Potom, odležava još dve godine u Pedro Ximenez sherry buradima, što doprinosi kvalitetu ovog ruma i njegovom kompleksnom senzornom profilu.

Boja je bistra, jasna tamno žuta. Na nosu dobro izbalansirana kombinacija aroma uključujući porto vino, kutiju za cigare, sušeno voće i čokoladu. U ustima kompleksan, sa suvim grožđem, muškatnim oraščićem, cimetom i sa notama prženog hrasta koje vode ka dugom i prijatnom završetku dostojnom ovog izuzetnog proizvoda

Posluženje: Čist.

Naša asortiman će USKORO biti dostupan preko našeg web shopa.