Opredeljujući se za jedan od biter proizvoda koji ćemo uvrstiti u našu ponudu Fernet Branca je odmah “iskočio” kao najbolje rešenje. Porodična tradicija, izuzetan kvalitet i potpuno prirodni sastojci učinili su da je danas Fernet Branca ljubimac barmena širom sveta što je nama bio jasan motiv da proizvode ove kuće uvrstimo u asortiman.


DESTILERIJA
Destileriju je osnovao Bernandino Branka 1845. godine u Milanu i oduvek je bila vlasništvo Branka familije. Firma koja je bila pionir u proizvodnji gorkog likera pravljenog od različitih vrsta biljaka iz celog sveta, uvodila je inovacije u process.

pročitaj zanimljivosti

Fernet Branca

Fernet Branca je prirodni, aromatizovani biter. Ne sadrži aditive, veštačke boje i arome. Sadrži preko 27 vrsta biljaka. To je jedini biter na svetu koji odležava u buretu pre flaširanja. Potpuno je prirodan, ne sadrži šećer.

Naša asortiman će USKORO biti dostupan preko našeg web shopa.


Branca Menta

Brancamenta je mikstura različitih biljnih kultura kojima su dodate određene količine najboljih svetskih ulja od Mente. Posebno lepu aromu ima kada se služi zamrznuta ili uz 2-3 kocke leda. Konzumira se ga kao digestiv, čisto u šot čašici ili kao sastojak koktela, miksuje se sa koka-kolom ili pivom. Ova tekila prvo zri u francuskim i američkim hrastovim buradima.

Naša asortiman će USKORO biti dostupan preko našeg web shopa.


FERNET BRANCA
Lik u koji ćete se zaljubiti!
Iako je rođen davne 1845. godine, Fernet Branca je tokom svih ovih godina uspeo da sačuva svoju jedinstvenost i poseban ukus koji je osvojio Evropu i Ameriku. Frenet Branca sazreva u buradima od Slavonskog hrasta 1 godinu. To je jedini biter na svetu koji odležava u buretu pre flaširanja.
Fernet Branca je drugi najprodavaniji biter na svetu, odmah iza Jegermajstera i prati ga neverovatan rast u svetskoj prodaji.
Karakteristično za ovo sjajno piće je to da biljke koje ga sačinjavaju nisu lokalnog karaktera kao što je slučaj sa većinom drugih bitera. Tako je Aloja (Aloe ferox) iz Južne Afrike, Kamilica iz Argentine, Gorčica i lincura iz Francuske... Sam recept je porodična tajna koju potomci osnivača destilerije ljubomorno čuvaju i prenose sa kolena na koleno. Fernet Branca danas odražava ukus Mediterana i strast za sklapanjem autentične hrane i pića.
U Evropi ga često piju posle obroka - kao digestiv, uz espreso kafu, u Južnoj miksuju ga sa koka-kolom – Fernandito, u SAD Fernet je pravo trendsetersko piće, pije se čisto u šot čašici ili šot sa hladnom vodom. Čest je sastojak koktela, a u Skandinaviji Fernet se miksuje sa pivom.


BRANCAMENTA
Iz porodice Fernet, po specifičnom i nepogrešivom ukusu mente, dolazi nam još jedan izuzetan artikal. To je Brancamenta. Prirodna i posebno osvežavajuća Brankamenta je savršeno piće za sva godišnja doba. Ako želite da partite trendove, konzumirajte je iz zaleđenih čaša.