Zbog blizine Mađarske i popularnosti njihovih vina te brojne mađarske populacije koja živi u našoj zemlji jedna od vinskih kuća koju smo odabrli za saradnju je Boranal. Ova vina su danas zastupljena i prodaju se u svim boljim prodavnicama i trgovinskim lancima i imaju izuzetnu popularnost zbog dobrog kvaliteta i niske cene.


Boranal je mađarska vinarija koju krase tradicija i pouzdan kvalitet što potvrđuje i veliki broj zemalja u kojima se ova vina prodaju. Vinarija se nalazi u Alfoldu i populariše vina iz Kunsag vinogorja, posebno Kiskoros Kadarku. Karpati imaju najbolje geografske uslove u odnosu na druge delove Evrope koji leže na istoj geografskoj širini. Zbir sunčanih sati je najviši u sredini basena, u području koje se zove Kunsag. Niži slojevi zemljišta su nastali iz lesa i gline i uglavnom su prekriveni peskom. Tanka površina peska se zagreva brzo i onda deluje kao ogledalo, reflektuje sunce zagrevajući loze iz podnožja.


Vrhunsko, poluslatko belo vino sa geografskim poreklom

Tokai Furmint

Najpoznatija vinska regija za desertna vina u Mađarskoj je Tokaj gde se na isti način pripremaju furmint vina već 380 godina. Priroda podneblja im daje savršenu harmoniju šećera i kiselosti. Ova vina nose titulu "Vinum Regum, Rex Vinorum" (Vino kraljeva, Kralj vina ), a pila ih je i čuvena Madame de Pompadour.

Vino svetlo žute kristalne boja sa nijansama topazne.Ima jasan i specifičan buke i prijatno se razlaze u čaši. Voćne note su u harmoničnom skladu sa aromama suvih biljaka.Ukus je dinamičan sa aromama zelene jabuke i delikatnim mirisom meda.Voćne note kajsije i lešnika evoluiraju sa vremenom. Delikatan miris lipe prate mirisi badema i oraha .

Slaže se sa desertima, čokoladom i starim odležalim sirevima.

Naša asortiman će USKORO biti dostupan preko našeg web shopa.


Poluslatko belo vino sa geografskim poreklom

Julianus Muskat Ottonel

Lozni kalem (vinova loza) stone sorte Muskat Otonel potiče iz Mađarske. Smatra se da je najstarija poznata sorta na svetu. Daje slatka vina koja se često koriste za popravku ukusa i mirisa drugim vinskim sortama.

Boja je bledo žuta sa zelenim nijansama. Intenzivno i aromatično mirisno vino. Osećaju se arome cveća i ukus meda . U ustima je puno , sveže i izbalansirano

Odlično se slaže sa uz ribu , morske plodove , bela mesa i deserte

Naša asortiman će USKORO biti dostupan preko našeg web shopa.


Poluslatko belo vino sa geografskim poreklom

Joseline Muskat Ottonel

Lozni kalem (vinova loza) stone sorte Muskat Otonel potiče iz Mađarske. Smatra se da je najstarija poznata sorta na svetu. Daje slatka vina koja se često koriste za popravku ukusa i mirisa drugim vinskim sortama.

Boja je bledo žuta sa zelenim nijansama. Intenzivno i aromatično mirisno vino. Osećaju se arome cveća i ukus meda . U ustima je puno , sveže i izbalansirano

Odlično se slaže sa uz ribu , morske plodove , bela mesa i deserte

Naša asortiman će USKORO biti dostupan preko našeg web shopa.


Poluslatko crveno vino sa geografskim poreklom

Julianus Kadarka

Srpski Patrijarh Arsenije III Čarnojević, poveo je veći deo srpskog naroda (1690) u Panonsku niziju a Srbi su poneli sa sobom i vinovu lozu Kadarke sa balkanskog juga. Ona je dugo negovana na prostorima ove regije, gde je tokom čitavog 19. veka pokrivala 60% vinograda. Iz istorijata Kadarke je poznato da je čuveni kompozitor Franc List svake godine za praznik Svetog Urbana slao vino Kadarke Papi Piju IX.

Boja vina kadarke blago je rubin/crvena, pomalo podseća na boju zrele višnje. Bogatstvo pikantnog ukusa skriveno je u tome što se među njenim aromama nedvosmisleno oseća ukus vanile i višnje. Izražen ali nenapadan sadržaj kiselina u kombinaciji sa blagim sadržajem tanina daje vinu svilenkast ukus. Kadarka je istovremeno pitko, elegantno i ukusno vino specifične arome. Duže vremena nakon konzumiranja Kadarke, njen ukus privlači i podstiče čoveka da je ponovo proba.

Zbog lakoće, preporučuje se uz jela od ribe, a zbog svoje žestine kadarka je aromatičan prilog uz jela ,kao što su paprikaš, gulaš, pečenja.

Naša asortiman će USKORO biti dostupan preko našeg web shopa.


Poluslatko crveno vino sa geografskim poreklom

Joseline Kadarka

Srpski Patrijarh Arsenije III Čarnojević, poveo je veći deo srpskog naroda (1690) u Panonsku niziju a Srbi su poneli sa sobom i vinovu lozu Kadarke sa balkanskog juga. Ona je dugo negovana na prostorima ove regije, gde je tokom čitavog 19. veka pokrivala 60% vinograda. Iz istorijata Kadarke je poznato da je čuveni kompozitor Franc List svake godine za praznik Svetog Urbana slao vino Kadarke Papi Piju IX.

Boja vina kadarke blago je rubin/crvena, pomalo podseća na boju zrele višnje. Bogatstvo pikantnog ukusa skriveno je u tome što se među njenim aromama nedvosmisleno oseća ukus vanile i višnje. Izražen ali nenapadan sadržaj kiselina u kombinaciji sa blagim sadržajem tanina daje vinu svilenkast ukus. Kadarka je istovremeno pitko, elegantno i ukusno vino specifične arome. Duže vremena nakon konzumiranja Kadarke, njen ukus privlači i podstiče čoveka da je ponovo proba.

Zbog lakoće, preporučuje se uz jela od ribe, a zbog svoje žestine kadarka je aromatičan prilog uz jela ,kao što su paprikaš, gulaš, pečenja.

Naša asortiman će USKORO biti dostupan preko našeg web shopa.


Poluslatko crveno vino sa geografskim poreklom

Julianus Kekfrankos

Frankovka se gaji širom centralne Evrope, uključujući Austriju , Češku , Nemačku ,Slovačku ,Srbiju , Hrvatsku, Sloveniju. U Mađarskoj grožđe se zove Kekfrankos a gaji se u velikom broju vinskih regiona. U poslednje vreme se javlja i u zapadnom delu SAD pod nazivom Lemberger.

Vino je intenzivne rubin crvene boje. Ima aromu na zrele trešnje, višnje, cimet, crno bobičasto voće, ima srednje tanine i često veoma dobre kiseline. Mlada vina su tvrda, bogata na tanine, starenjem gube na tvrdoći, postaju kompleksnija i punija. Razvija karakteristični sortni ukus i miris

Odlicno se slaže sa grilovanim i prženim crvenim mesom , ali i sa punomasnim sirevima.

Naša asortiman će USKORO biti dostupan preko našeg web shopa.


Poluslatko crveno vino sa geografskim poreklom

Joseline Kekfrankos

Frankovka se gaji širom centralne Evrope, uključujući Austriju, Češku, Nemačku, Slovačku, Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju. U Mađarskoj grožđe se zove Kekfrankos, a gaji se u velikom broju vinskih regiona. U poslednje vreme se javlja i u zapadnom delu SAD pod nazivom Lemberger.

Vino je intenzivne rubin crvene boje. Ima aromu na zrele trešnje, višnje, cimet, crno bobičasto voće, ima srednje tanine i često veoma dobre kiseline. Mlada vina su tvrda, bogata na tanine, starenjem gube na tvrdoći, postaju kompleksnija i punija. Razvija karakteristični sortni ukus i miris

Odlicno se slaže sa grilovanim i prženim crvenim mesom , ali i sa punomasnim sirevima.

Naša asortiman će USKORO biti dostupan preko našeg web shopa.


Penušavo vino sa geografskim poreklom

Tokai - penušavo

Ovo je penušavo vino zlatno žute boje sa nijansama topazne. Kompleksno, sa notama sušenog tropskog voća i notama divljeg cveća

Vinogradarstvo&Vinarstvo
Sekundarna fermentacija se odvija u flaši.

Mineralno i prijatno,sa kremastom i punom završnicom i naznakama meda u tragovima. Mehurići su sve prisutni i oslobađaju interesantne arome tokom vremena.

Ovo penušavo vino se dobro slaže uz bele soseve , grilovanu riba , kao i kremaste deserte

Naša asortiman će USKORO biti dostupan preko našeg web shopa.


Poluslatko crveno vino sa geografskim poreklom

Kadarka ruža – poklon pakovanje

Ovo poluslatko crveno vino sa geografskim poreklom je rubin-crvene boje.

Vino pikantnog ukusa , sa istančanim voćnim aromama.

Naša asortiman će USKORO biti dostupan preko našeg web shopa.