Osvežavajući aperitiv, penušavo vino Proseko je izuzetno poularno piće na našem tržištu. U moru Proseka koji se prodaju, Invitto je za saradnju odabrao malog, ali izuzetno kvalitetnog proizvođača iz srca oblasti gde se ovo piće proizvodi. Il Follo je vrlo brzo postao jedan od najpopularnijih na tržištu jer nudi verovatno najbolji odnos kvalieteta i cene koji može da se pronađe.


Vinarija i najvažniji vinogradi kuće “Il Follo” se nalaze u opštini Valdobbiadene u podnožju čuvenog brda Cartizze. Prosecco "Il Follo" je svež i živ u ustima, sa primesama slatke mandarine. Suptilan miris limuna i meda prosto mami. Odličan je i osvežavajući aperitiv!


Penušavo vino sa geografskim poreklom

IL FOLLO Prosecco Extra Dry 0,75 L

Prosecco je penušavo vino koje se proizvodi više od jednog veka u brdima oko gradova Valdobbiadene i Conegliano u regiji Veneto, severno od grada Treviso. Dobija se vinifikacijom različitih vrsta grožđa: Glera, Bianchetta, Perera, Verdisio, Chardonnay. Među njima je najvažnija Glera koje mora biti minimum 85% u kuveu (Cuvèe) i koja daje tipične organoleptičke karakteristike Prosecco-a.

Dobija se vinifikacijom različitih vrsta grožđa: Glera, Bianchetta, Perera, Verdisio, Chardonnay.

Proizvodnja počinje primarnom vinifkacijom kojom se dobija vino suvo i zatvoreno. Zatim sledi "prise de mousse" Charmat metodom, to je fermentacija osnovnog vina u autoklavu koje je integrisalo karbon dioksid razvijen tokom fermentacije. Zahvaljujući ovom procesu vino postaje penušavo. Zatim sledi punjenje boca i i kontrola kvaliteta od strane nadležnih organa i tek onda se penušavo vino može nazvati Prosecco i plasirati na tržište. Proizvodni prostor: Cru Cartizze, Valdobbiadene; Vinifikacija: na belo, sa mekim presovanjem. Maksimalni prinos 70% Proces: autoklav, Charmat metod;

Boja: slama žuta sa zlatnim nijansama Zemljište: brdovito, glinovito Klima: mediteranska – sveža, mikroklima visoko brdska

Naša asortiman će USKORO biti dostupan preko našeg web shopa.