Kompanija Invitto ekskluzivno zastupa američku firmu “Constellation brands” - najveću premijum vinsku kompaniju u svetu sa preko 100 brendova u svom vlasništvu. Jedan od njih je i Robert Mondavi sa svoje dve linije – Woodbridge i Private Selection.


Vodeći kalifornijski vinski magnat, Robert Mondavi, imao je viziju da napravi svetski prepoznatljivu kolekciju vina iz čuvenog vinogradarskog Napa okruga u SAD-u. Njegova namera je uveliko ostvarena, a vina Robert Mondavi vinarije, zahvaljujući njegovoj veri u kalifornijska vina i nepogrešivom osećaju za kvalitet i inovacije, spadaju red svetski najpriznatijih. Vinarija je osnovana 1966, a za dom Robert Mondavi vina je odabran grad Oukvil, regija Kalon u Napa okrugu, Kalifornija. Njihov Cabernet Sauvignon je jedan od najcenjenijih u svetu.


Belo suvo vino sa geografskim poreklom

PRIVATE SELECTION SAUVIGNON BLANC

Povoljni uslovi vegetacije su ovom Sauvignon Blanc grožđu, ubranom prvenstveno u hladnom Central Coast regionu, dali priliku da razvije impresivno koncentrisani i klasični ukus. Monterey oblast (66 %) je glavno područje za Robert Mondavi Private Selection Sauvignon Blanc. Ovo američko vinogorje se nalazi u Kaliforniji - Central Coast.

Vinogradarstvo&Vinarstvo
Plod se bere noću, odmah se presuje i sipa u cisterne da bi se uhvatio i sačuvao njegov svež, čist sok. Za naglašavanje oštrog karaktera vina i poboljšanje teksture i složenosti našeg obalnog Sauvignon Blanc grožđa, fermentisanje se mora uraditi (soka i opni) u nerđajućim rezervoarima na 10 °C nekoliko meseci. Rezultat je svež voćni Sauvignon Blanc sa dodatnom dimenzijom bogatstva ukusa.

Oštra kiselost i suptilnost aroma južnog voća, sveže pokošene trave stvara svetlo, izražajno vino.

Uživajte u ovom superiornom Sauvignon Blancu uz kraba salatu, lignje, pršutu obavijenu kruškama i pečenu piletinu.

Naša asortiman će USKORO biti dostupan preko našeg web shopa.


Belo suvo vino sa geografskim poreklom

PRIVATE SELECTION CHARDONNAY

Većina grožđa za Chardonnay došlo je iz vinograda u Central Coast američkog vinogradarskog područja (AVA). Blaga klima u ovoj priznatoj regiji osigurava da Chardonnay grožđe sazri polako i ravnomerno, razvijajući slatke voćne arome koje su izbalansirane oštrom kiselošću i osvežavajućom mineralnošću.

Vinogradarstvo&Vinarstvo
Dodatnih 10% grožđa potiče iz Central Valley. Grožđe se bere u septembru i oktobru. Pritisnemo grožđe kao ceo klaster, a zatim hladna fermentacija u kacama od nerđajućeg čelika da bi u potpunosti uhvatili čistoću i svežinu soka. Sedamdeset procenata mešavine je prošlo malolaktičku fermentaciju za podsticanje bogatog, kremastog osećaja u ustima. Deset procenata vina je odležalo 8 meseci u hrastovim buradima.

Ovaj Chardonnay je bogat i kremast sa izbalansiranom kiselinom i završnom obradom. Vino nudi arome kreča, ananasa, Creme Brulee-a, i sveže vanile sa aromama od ananasa, limete i nagorelog hrasta.

Uživajte u ovom ukusnom vinu sa bogatim plodovima mora, laganim pilećim i svinjskim jelima, i meko-sazrelim sirevima.

Naša asortiman će USKORO biti dostupan preko našeg web shopa.


Crveno suvo vino sa geografskim poreklom

PRIVATE SELECTION CABERNET SAUVIGNON CENTRAL COAST

Ovaj Cabernet Sauvignon sadrži grožđe iz Central Coast-a, klimatski hladnijeg područja pomešanog sa Cabernet Sauvignon i malim količinama Syrah, Petite Sirah, Malbec, Rubired i Cabernet Franc groždja. Vino ima glatku teksturu i sladak crveno-voćni karakter koji odlikuje najlepše Kalifornijske Cabernet Sauvignone.

Vinogradarstvo&Vinarstvo
Monterey oblast ( 64 % ) i grad Paso Robles ( 24 %) su primarne oblasti za proizvodnju groždja za Robert Mondavi Private Selection Cabernet. Južni region Monterey oblasti je poznat po klimi i terenu koji savršeno odgovara gajenju kvalitetnog Cabernet Sauvignon grožđa. Nakon nežnog drobljenja voća, fermentacija se odvija (od soka i opni) u rezervoarima temperaturno kontrolisanim na 30 °C. Posle fermentacije, vino se zadržava dodatnih 12 dana da omekšaju tanini i da se omogući razvoj složenijih ukusa. Sto posto vina pretrpelo je malolaktičku fermentaciju da bi se povećala okruglost i dubina ukusa, a 12 meseci stajanja u američkom i francuskom hrastu daje mu suptilan ton.

Ukusi trešnje i kupine, zajedno sa crnim maslinama i zadimljenim hrastovim detaljima oživeće nepce i obezbedi dugotrajan finiš. Njegovo srednje jako telo obeleženo je taninima.

Uživajte u ovom vinu uz njoke i crveni sos, šnicle ili gaudu.

Naša asortiman će USKORO biti dostupan preko našeg web shopa.


Crveno suvo vino sa geografskim poreklom

PRIVATE SELECTION PINOT NOIR

Pinot Noir je prvenstveno proizveden od grožđa gajenog duž California Marine pod uticajem Central Coast-a. Odražava karakter koji neguje razvoj klasičnih sortnih aroma i ukusa Pinot Noir grožđa, a ima živahnu crvenu boju vina sa ukusom svežeg voća.

Vinogradarstvo&Vinarstvo
Prohladna mikroklima i dobro isušena aluvijalna zemljišta na Central Coast vinogradima koji su izvor grožđa za Pinot Noir, omogućava lagano i ravnomerno sazrevanje tokom vegetacije, razvoj kompleksnih, zavodničkih ukusa koji svrstavaju Pinot Noir među svetski najvrednije sorte. Rad sa ovim visoko-kvalitetnim voćem nam omogućava da proizvedemo vino sa klasičnim i začinskim aromama, gipke, svilenkaste teksture živog i elegantantnog ukusa. Grožđe su blago gnječi u otvorenim posudama za fermentaciju. Sok se ostavlja da odstoji 48 sati pre nego što počne da se zagreva da bi se inicirala fermentacije koja traje 8-10 dana. Posle fermentacije vino je prebačeno u burad od francuskog ili američkog hrasta da se završi proces malolaktičke fermentacije. Tokom starenja u buradima, vino se ne dira dok nije spremno za flaširanje. Ovaj režim je dodao zaobljenost i kompleksnost u živopisnim voćnim ukusima Pinot Noir vina.

Divan miris ljubičice, jagode i višnje sjedinjuje se sa komplementarnim mirisima cimeta. Mek i zaokružen ukus dugo ostaje i daje bogatstvo na nepcu.

Uživajte u posebnom Pinot Noir uz susam nudle, humus ili jagnjeće pljeskavice.

Naša asortiman će USKORO biti dostupan preko našeg web shopa.


Crveno suvo vino sa geografskim poreklom

PRIVATE SELECTION ZINFANDEL

Zinfandel je jedno od najboljih Mondavijevih voćnih crvenih vina proizvedenih od grožđa iz Central Coast oblasti, a što mu daje meku ukusnu teksturu vina. Sto posto grožđa za ovo Zinfandel vino potiče iz vinograda u Central Coast američkom vinogradarskom području uključujući Santa Barbara, Paso Robles Južne doline.

Vinogradarstvo&Vinarstvo
Nakon nežnog drobljenja grožđa, fermentiacija se odvija (od soka i opni) u rezervoarima od nerđajućeg čelika pod kontrolisanom temperaturom čime se održava maksimalni voćni izraz u gotovom vinu. Fermentacija vinu daje okruglost i dubinu, dok starenje od 11 meseci u francuskom i američkom hrastu dodaje kompleksnost.

Arome ovog vina otkrivaju dugoko jezgro svetlog, živahnog ukusa jagode, kupine i manga.

Uživajte u posebnom Pinot Noir uz susam nudle, humus ili jagnjeće pljeskavice.

Naša asortiman će USKORO biti dostupan preko našeg web shopa.


Crveno suvo vino sa geografskim poreklom

PRIVATE SELECTION MERLOT

Ovaj Merlot ima duboku rubin boju. Grožđe je poreklom iz vinogradarskog područja Kalifornije - Central Coast, vetrovitom, blage klime regiona poznatog po proizvodnji kvalitetnog voća koje zaista izražava jačinu snage i boja koju Merlot može posedovati.

Vinogradarstvo&Vinarstvo
Grožđe se bere u oktobru i novembru. Nakon laganog ceđenja voća, fermentacija se odigrava u cisternama sa kontrolisanom temperaturom. Nakon fermentacije, vino je ostavljeno na koži da ublaži tanine i razvije kompleksnost. Malolaktička fermentacija poboljšava okruglost i dubinu. Starenje u buradima od hrasta od 10 meseci zadržava voćni karakter dok dodaje bogatstvo i složenost i omekšava tanin u hrastovim buradima.

Otvara se aromama potpuno zrele trešnje i šljive, sa slatkom vanilom iz hrasta i pečenim začinima. Ukusi maline, višnje, i moka čokolade slede sa dugim, mekim tanininima.

Uživajte u ovom vinu sa prženom piletinom ili jelima od testa.

Naša asortiman će USKORO biti dostupan preko našeg web shopa.


Belo suvo vino sa geografskim poreklom

WOODBRIDGE CHARDONNAY

Većina grožđa za naš Chardonnay je sakupljena u Lodi Američkom vinogradarskom području (AVA) koje okružuje vinariju. Pošto zemljište ima tako značajan uticaj na ukus grožđa, odabrali smo grožđe pre svega iz Lodi AVA regiona i Centralne doline. Ova različita zemljišta i klime čine da Chardonnay bude lepo izbalansiran, dobro zaokružen što se tiče ukusa.

Vinogradarstvo&Vinarstvo
Da bi se istakao svež, živ karakter Chardonnay vina, sok je fermentisan u tankovima od nerđajućeg čelika . Dozvoljeno je da mali deo naše mešavine prođe kroz malolaktičku fermentaciju, dodajući bogatstvo i balansiranje prirodnoj kiselosti vina. Odležavanje u hrastu pet do šest meseci obogaćuje teksturu vina i složenost i dodaje samo nagoveštaj slatke vanile i začina.

Naš Woodbridge Chardonnay upotpunjuju arome tropskog voća sa nagoveštajem cimeta i javora, što dovodi do bogatog finiša ukusa.

Živahan, srednjeg ukusa, Chardonnay se divno slaže sa predjelima, uključujući grilovano povrće i letnje i sveže voće. Pored toga, u ovom vinu se može uživati i uz jela poput piletine sa limunom i biberom. Najbolje je služiti vino blago rashlađeno.

Naša asortiman će USKORO biti dostupan preko našeg web shopa.


Crveno suvo vino sa geografskim poreklom

WOODBRIDGE CABERNET SAUVIGNON

Lodi Američko vinogradarskog područje (AVA), jedno od prvih vinogradarskih regiona u Kaliforniji. Neuobičajeno dobri uslovi za prirodnu kontrolu rezultiraju blagim zrenjem i koncentrisanim voćnim izrazom. Topli dani su ublaženi osvežavajućim vetrovima iz San Joakuin Delei, omogućavajući da se postigne puna zrelost grožđa, dajući dobro izbalansirano vino.

Vinogradarstvo&Vinarstvo
Obeleženi idealnim vremenskim i sezonski savršenim uslovima cvetanja, ovi zasada proizvode izuzetnu žetvu visokog kvaliteta. Početak vegetacije u blagim klimatskim uslovima, omogućava punoću voća i optimalan rast. Uz odsustvo značajnog mraza i nisku vlažnost, loza daje obilan rod punog ukusa i elegantne strukture. Da bi se postigla optimalna punoća ukusa i ravnoteža šećera i kiselina, grožđe se nežno gnječi odmah nakon berbe. Zatim fermentira sa dodatkom odabranog kvasca u čeličnim tankovima na kontrolisanim temperaturama. Za poboljšanu složenosti ukusa posle fermentacije, dozvolili smo delu vina da se podvrgne maceraciji i da poveća bogatstvo i omekša tanin.Vino sazreva u buradima od francuskog i američkog hrasta, dodajući bogatu začinjenost ukusa.

Arome sočne šljive pomešane su sa notama bilja i bogatog kedra u našem elegantnom Cabernet sauvignon vinu. Duboki ukusi kupine, višnje i duvana čini odličan balans ovom vinu, a zajedno sa odležavanjem u hrastovoj buradi, daje karamelizovani kvalitet.

Sa glatkim finišem, ovaj Cabernet sauvignon je pristupačan i ukusan sa različitim vrstama hrane. Uživajte u ovom vinu sa grilovanim mesom, rebrima na roštilju, ili jelima od testa sa paradajzom.

Naša asortiman će USKORO biti dostupan preko našeg web shopa.


Crveno suvo vino sa geografskim poreklom

WOODBRIDGE ZINFANDEL

Groždje se gaji u Lodiju – američkom vinogradarskom području, jednom od prvih priznatih vinogradarskih područja sa apelacijom u Kaliforniji. Sunčani dani u području su ublaženi osvežavajućim vetrom iz San Joakuin Delte, pomažući da se razvijaju obilji ukusi u našem Zinfandel grožđu.

Vinogradarstvo&Vinarstvo
Zemljište ovog regiona karakteriše spoj peska i gline ilovače, veoma lagan i organski, neretko i do nekoliko metara dubine. Obrano i lagano izgnječeno grožđe pre fermentaciju se pakuje u cisterne od nerđajućeg čelika gde se temperatura održava na 30 ° C. Dozvoljeno je da deo vina sadrži opne grožđa za prirodno omekšavanje tanina i dobijanje potpunog voćnog ukusa. Posle fermentacije, da bi ukus vina bio upotpunjen, ono poprima živ voćni izraz i podvrgava se malolaktičkoj fermentaciji. Vino odležava u francuskom i američkom hrastu.

Sa aromama džema od kupine i belog bibera, naš Zinfandel ima upečatljivo predstavljanje. Ukusi bobica i prepečene vanile zaokružuju ovu punoću vina, dok sazrevanje u hrastovini dodaje bogat ukus cimeta.

Slojeviti ukusi Zinfandel vina divno se uklapaju sa lososom sa roštilja, pastama sa piletinom ili jagnjetinom.

Naša asortiman će USKORO biti dostupan preko našeg web shopa.