Ministarka Dunja

Ponosni na svoju rakiju od dunje!
U našim krajevima, rakija se proizvodi od raznih vrsta voća, a u poslednje vreme sve češće se sreću i veoma lepe i plemenite rakije do dunja. Zašto od dunja tek u poslednje vreme — nije teško odgovoriti, kada se imaju u vidu tehničko-tehnološki uslovi koje treba zadovoljiti da bi se od dunja dobilo plemenito piće dostojono ploda, koji od davnina u našem narodu simbolizuje lepotu, zdravlje, ljubav i dugovečnost.


Tako je nastala Ministarka, rakija od čiste dunje uzgajane na hektarima naših voćnjaka u šumadijskom i sremskom okrugu – uspešan spoj savremene tehnologije i tradicije. Ministarka je danas jedna od najkvalitetnijih rakija od dunje koja se može naći na tržištu cele Evrope.

pročitaj zanimljivosti
Ministarka Dunja

Rakija od 100% dunje

Ministarka

Po posebnom, dugo čuvanom receptu dede – ministra u predratnoj vladi, destilacijom dunje i dodatkom tajnog sastojka, proizveli smo, što bi francuzi rekli “vodu života”, nektar prefinjene arome i izrazito glatke strukture koju posebno cene pravi ljubitelji dobre kapljice i nazvali je Ministraka – rakija dede ministra.


Proizvodnja alkoholnih pića datira od davnih vremena. Počelo je, naravno, pićima dobijenim, manje-više, spontanim prirodnim procesom, uz minimalnu primenu tehnike i tehnologije. Odavno su alkoholnim pićima pripisivane razne moći, poput podmlađivanja, davanja natprirodne snage, izlečenja raznih bolesti i slično, tako da su se svojevremeno koristila čak i kao sredstvo plaćanja. U srednjem veku, u Italiji i Francuskoj na veliko su se proizvodile rakije od grožđa pod imenom „voda života“, koje su i danas dominantne na tržištu rakije u tim zemljama.

Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unapređenja stranice sa svrhom poboljšavanja vašeg korisničkog iskustva i personalizovali sadržaj. Nastavkom korišćenja naših web stranica prihvatate upotrebu kolačića.