Amrut Indijski Viski

Tokom potrage za novom ali kvalitetnom dozom hedonizma, naišli smo na dragulja među indijskim viskijima kojem naše instančano čulo ukusa nije moglo da odoli a sigurni smo da nećete ni vi.


 

AMRUT DESTILERIJA

Pre oko deset godina u najvećem gradu u Škotskoj, Glazgovu, tokom degustacije “na slepo”, dogodilo se veliko otkriće - otkriven je Amrut Single Malt, poznat kao dragulj među indijskim viskijima.
U podnožju Himalaja, u plodnim ravnicama u regionu Pandžab i Rajasthan, uzgaja se posebno izabran ječam.
Žitarice se dopremaju u Bangalore, gde je smeštena Amrut destilerija i tu se sladuje ječam, izuzetno bogat i kompleksan ječmeni Indijski Single Malt, prema najčistijoj škotskoj tradiciji.

pročitaj zanimljivosti
Amrut Single Malt

INDIJSKI VISKI IZ ZEMLJE VELIKIH HIMALAJA

Amrut Single Malt

Ovaj Indijski viski iz zemlje velikih Himalaja, zlatno-žute boje puca od voćnih, cvetnih, medenih, začinjenih i tonova od vanile koji izuzetno doprinose nijansi i svilenkastosti široke palete aroma i ukusa koje će vas „odvesti do istoka“. Ukršta se niz različitih aroma koje se mogu osetiti tokom degustacije Amrut sinlge malt viskija, to su: jabuka, kajsija, mango, banana, allspice, tamna čokolada, čili papričica, đumbir, muškatov oraščić, javorov sirup, malo dima i hrast. Ima dugu, slojevitu završnicu, na tren svilenkastu sa primesama karamele na samom kraju.

Degustacija: Najbolji je kada se pije čist, na sobnoj temperaturi.
Gastro savet: Odlično se kombinuje sa voćnim kolačem.

Amrut ima mnogo toga zajedničkog sa najfinijim viskijem, Speyside, poput voćnih, čokoladnih i začinskih (spicy) nota koje su tipične za sazrevanje u burbon buradima.

Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unapređenja stranice sa svrhom poboljšavanja vašeg korisničkog iskustva i personalizovali sadržaj. Nastavkom korišćenja naših web stranica prihvatate upotrebu kolačića.