Lamblin

Francuska je najpoznatiji i najcenjeniji region u svetu za proizvodnju vina. Pre više od 10 godina Invitto je za saradnju odabrao malu, ali vrlo uspešnu vinsku kuću Lamblin čija vina redovno osvajaju medalje na takmičenjima. Oni su iz jedne od najpoznatijih regija za proizvodnju vina na svetu -Burgundije, oblasti gde se pravi čuveno vino Chablis.


Sa sedištem u mestu Maligny, LAMBLIN Fils je jedna od najstarijih vinarija Burgundiji, tačnije u Chablis regionu. Prvi tragovi ove porodice na ovim prostorima datiraju još iz 1690. godine tako da njihova izuzetna vina nose u sebi iskustvo i tradiciju 12 generacija porodice Lamblin. Vinarija "Lamblin" je jedna od najvećih u Chablisu, a njihov Chardonnay je proglašavan za 2. na svetu

Rose Lamblin

Roze vino sa geografskim poreklom

Rose Lamblin 0,75

Elegantno suvo roze vino poreklom sa juga Francuske iz oblasti LANGUEDOC-ROUSSILLON. Ovo je najveća vinarska regija na svetu sa najstarijim zasadima vinove loze u Francuskoj..

Saznaj više: Vinogradarstvo&Vinarstvo Vinogradi srednjevekovne Oksitanije, današnjeg Languedoc-Rousillon protežu se uz priobalne ravnice Mediterana i doline Pirineja stoga je klima koja karakteriše ovu regiju mediteranska.
Degustacija: Lamblinov Rose je bledo ružičaste boje, naglašene elegancije sa izraženom svežinom i cvetnim notama. Kompleksnost ovog vina izražena je u njegovom srednje-punom telu kao i u savršenom gastronomskom uklapanju
Gastro savet: Odlično ide uz salate, grilovano belo meso sa začinskim biljem, kuvanu i grilovanu ribu, školjke, srednje-jake sireve.
Traditional Lamblin Rouge

Crveno suvo vino

Traditional Lamblin Rouge

Proizvodi se na jugu Francuske u oblasti LANGUEDOC.

Degustacija: Lamblinov Traditional Rouge je boje zrele višnje. Ima elegantan miris, sa neverovatnim voćnim aromama i delikatnim cvetnim notama kod kojih dominira ljubičica. Ovo vino se može piti i kada je relativno mlado, ali će svoju svežinu sačuvati još dugo vremena.
Gastro savet: Odlično ide uz grilovano i bareno crveno meso, mlade sireve, pečurke na žaru.
Merlo-Cabernet Lamblin

Crveno suvo vino sa geografskim poreklom

Merlo-Cabernet Lamblin

Ovo vino je poreklom sa juga Francuske iz oblasti LANGUEDOC-ROUSSILLION i dolazi iz jedne od najstarijih vinarija u toj oblasti. Mediteranska klima mu daje karakter i strukturu.

Degustacija: Merlot-Cabernet je rubin crvene boje sa blagim mirisom začina i osvežavajućom aromom tek sazrelog crvenog voća.Vino predstavlja uravnoteženu kupažu Merlot-a i Cabernet-a, izbalansirano je i zaokruženo voćnim notama i prijatnim, nenaglašenim kiselinama. Prisustvo Cabernet-a omogućilo je da ovo vino zadrži neverovatnu strukturu.
Gastro savet: Merlot-Cabernet idealno ide uz sva jela sa crvenim mesom, odrescima u sosovima od vrganja, peper stekovima, dimljenu ribu sa začinskim biljem, pršute, i srednje jake sireve.
Cotes du Rhone Lamblin

Crveno suvo vino sa geografskim poreklom

Cotes du Rhone Lamblin

Ovo vino je poreklom sa južne obale reke RHONE koja je poznata po svojim vrhunskim crvenim vinima. Vinogradi se nalaze uz samu obalu reke i prate njen tok. Region doline Rhone spada u jedan od ključnih vinskih regiona Francuske

Saznaj više: Vinogradarstvo&Vinarstvo Većina vinograda ove regije nalazi se na neverovatnim kosinama gde nagib dostiže i do 60%. Glavni faktor kvaliteta vina ove regije je kontolisani prinos tj. najveći dozvoljeni prinos je najmanji u celoj Francuskoj i iznosi 35 hektolitara po hektaru.
Degustacija: Elegantno vino, rubin crvene boje sa nijansama ljubičaste, sa svilenkastom strukturom i harmoničnim odnosom. Voćno, bogato začinskim aromama sa dodatkom delikatnih cvetnih nota ljubičice.
Gastro savet: Odlično se kombinuje sa jagnjetinom u začinskom bilju, ovčetinom, punjenim kupusom, junetinom u sosu od rena.
Blanc de Blancs Lamblin

Belo suvo vino

Blanc de Blancs Lamblin

Svoju zaokruženost u ukusu duguje LANGUEDOC regiji, dok je oblast LOIRE VALLEY zaslužna za živahnost ovog vina.

Degustacija: Žute je boje, sa nijansama zelene, voćnog mirisa koga prate elegantne cvetne arome. Ovo vino je odmereno i nenapadno sa umerenim kiselinama i odlično je za svakodnevnu konzumaciju.
Gastro savet: Najbolje ide uz plavu i belu ribu, beli rižoto sa morskim plodovima, kao uz bela mesa i bele sosove.
Muscat Dry Lamblin

Belo suvo vino sa geografskim poreklom

Muscat Dry Lamblin

Muscat Lamblin se proizvodi na jugu Francuske u oblasti LANGUEDOC-ROUSSILLION. Mnogi somelijeri i poznavaoci vina smatraju da je Muscat jedino vino koje ima isti ukus kao i sorta grožđa od koga nastaje.

Saznaj više: Kako svako vino nosi u sebi pečat podneblja, zemlje na kojoj je nastalo, tako je i u Lamblinov Muscat utkana sredozamna klima, umerena mineralnost i naglašen miris mediteranskog bilja.
Degustacija: Muscat je vino bledo-žute boje koja se preliva u zelenkaste nijanse.Veoma aromatično i mirisno vino, koje najviše krase intenzivne cvetne arome naglašavajući dobro izbalansiranu strukturu. Ovo vino je zaokruženo svežinom, specifičnog je bukea, čvrstog i orginalnog karaktera sa završnicom koja ostavlja cvetni ukus u ustima.
Gastro savet: Može se služiti pre jela ili uz lagana predjela, a kada se kombinuje sa hranom najbolje ide uz meso krabe, belu ribu, vongole i prstace, mada svoje karakeristike ponosno pokazuje uz voćne dezerte, kupove i poslastice sa voćnim prelivima
Chardonnay Lamblin

Belo suvo vino sa geografskim poreklom

Chardonnay Lamblin

Poreklom je sa juga Francuske iz oblasti LANGUEDOC-ROUSSILLON koja se proteže mediteranskom obalom od francusko-španske granice preko Pirineja do Provanse.

Degustacija: Lamblinov Chardonnay je bledo žute boje sa zelenkastim odsjajem. Aromatične note belog cveća prate voćni ukus bele breskve, kruške i egzotičnog voća. Umereno naglašene kiseline i prijatna završnica ostavljaju sjajan ukus koji se pamti.
Gastro savet: Odličan je pratilac vrućih predjela, uklapa se sa pečenom piletinom i svim belim mesima, sa pečurkama na žaru i nezaobilazan je uz beli rižoto sa morskim plodovima.
Chablis Lamblin

Belo suvo vino sa geografskim poreklom

Chablis Lamblin

Vrhunsko belo vino koje se proizvodi u regionu Burgundija tj. njenoj najpoznatijoj podregiji CHABLIS na kojoj se nalaze vrhunski zasadi najpoznatije bele sorte grožđa na svetu CHARDONNAY

Saznaj više: Vinogradarstvo&Vinarstvo Regiju Chablis karakteriše fosilno mineralno zamljšte koje vinima prenosi svoje bogatstvo i daruje ga savršeno izbalansiranim mineralnim ukusom. Mnogi smatraju da je regija Chablis najbolja regija za Chardonnay na svetu
Degustacija: Ovo vino je svetlo žute boje sa zelenkastim nijansama. Lamblinov Chablis je punog tela koje upotpunjuju delikatne mineralne note. Krase ga arome belog livadskog cveća, citrusa, koji nežno evoluira u arome zrelog voća.
Gastro savet: Chablis je idealan uz grilovanu ili poširanu ribu, piletinu u kari sosu, asparagus, suši. Takođe, njegov ukus je u skladu sa kozjim sirom i ementalerom
Chablis Premie Cru Fourchaume Lamblin

Belo suvo vino sa geografskim poreklom

Chablis Premie Cru Fourchaume Lamblin

Veličanstveno vino iz oblasti Burgundije i to njenog najlepšeg dela regije CHABLIS u kojoj se puna pažnja posvećuje čuvenoj sorti CHARDONNAY koji je u ovoj regijii potpuno nadmašio sva očekivanja. Vinogradi sa kojih dolazi ovo nebrojeno puta nagrađivano vino nalaze se sa istočne strane reke Serein, Između sela CHABLIS i MALIGNY.

Degustacija: Chablis 1er Cru Fourchamme je belo vino, zlatno-zelenkaste boje, prepoznatljivo po svojoj eleganciji i harmoniji. Kompleksnog je aromatskog potencijala koji se ogleda u skladnim odnosima mirisa svežeg voća i tek ubranog cveća. Mineralne note upotpunjuju doživljaj vaših čula.
Gastro savet: Odlično se slaže sa ostrigama, grilovanim škampima, ribom u sosu, kao i morskim plodovima. Takođe je neverovatan i sa jelima od piletine i govedine.
Chablis Grand Cru

Belo suvo vino sa geografskim poreklom

Chablis Grand Cru

Najveličanstvenije belo vino iz Burgundije i to njenog najlepšeg dela - CHABLIS. Vinogradi i klimatski uslovi koji karakterišu Grand Cru apelaciju nalaze se na brdašcima sa desne stane male reke Serein, u neposrednoj blizini gradića CHABLIS. Chardonnay je u ovoj regijii potpuno nadmašio sva očekivanja i smatra se da je za uzgoj ove poznate sorte grožđa to NAJBOLJA REGIJA NA SVETU!

Saznaj više: Ovo veliko vino napravljeno je od grožđa selektovanog iz najboljih vinograda sa oznakom Grand Cru i predstavlja najbolje što Burgundija može da ponudi u kategoriji belih vina. Vinogradarstvo&Vinarstvo Pre flaširanja Lamblinov Grand Cru odležava 6 meseci u buradima od francuskog hrasta kako bi se izrazila njegova veličina.
Degustacija: Vino je zlatno žute-boje sa nijansama zelenkaste, najvišeg je kvaliteta, harmoničnog tela i bogatog karaktera. Krase ga arome belog cveća, kamilice, belog jorgovana i drveta lipe sa završnim ukusima finih začina. Voćni mirisi bele breskve i kruške daju specifičnost ovom vinu.
Gastro savet: Odlično se slaže sa otmenim jelima kao što su jastozi, ostrige, grilovani račići u belom sosu, kao i sa belom ribom. Poseban doživljaj pruža u kombinaciji sa Foie Gras (guščijom džigericom).
Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unapređenja stranice sa svrhom poboljšavanja vašeg korisničkog iskustva i personalizovali sadržaj. Nastavkom korišćenja naših web stranica prihvatate upotrebu kolačića.