Florio Marsala

Florio kompanija, apsolutni lider Marsala vina, osvojila nas je svojim blistavim mediteranskim atributima i fascinantnom kombinacijom istorije i modernosti.


Vinarija Florio jedna je od istorijskih sicilijanskih vinarija, koju je 1883. godine osnovao Vincenzo Florio. Marsala vina proizvode se i usavršavaju u veličantsvenim podrumima ove vinarije, iskopanim iz tufa. Izvrsnost Florio vina prepoznata je i na najprestižnijim takmičenjima na kojima su osvajali mnogobrojne nagrade. Kao vodeći lider i predstavnik Marsala vina, Florio danas proizvodi Marsala vina najvišeg kvaliteta i najdužeg starenja koja će vam zasigurno doneti bogate i nepredvidive trenutke.

pročitaj zanimljivosti
Vecchiflorio Marsala Superiore Dolce

MARSALA BROJ 1 U ITALIJI

Vecchiflorio Marsala Superiore Dolce

Ova superiorna slatka Marsala, izuzetno poznata u Italiji i inostranstvu, proizvodi se od sicilijanskog belog grožđa (Grillo i Catarratto). Sazreva 30 meseci u starim hrastovim buradima, na teritoriji obalnog pojasa italijanskog grada Marsala i u untrašnjosti provincije mesta Trapani.

Degustacija: Obe marsale koje smo izdvojili za vas su klasična desertna vina, svestrani nektari koji su takođe izvanredni i kao aperitivi. Uz Florio Marsala vina najbolje se prave originalni kokteli ili ih možete degustirati kao prateće deserte.
Vecchiflorio Marsala Superiore Secco

MARSALA BROJ 1 U ITALIJI

Vecchiflorio Marsala Superiore Secco

Ova superiorna suva Marsala, izuzetno poznata u Italiji i inostranstvu, proizvodi se od sicilijanskog belog grožđa (Grillo i Catarratto). Sazreva 30 meseci u starim hrastovim buradima, na teritoriji obalnog pojasa italijanskog grada Marsala i u untrašnjosti provincije mesta Trapani.

Degustacija: Obe marsale koje smo izdvojili za vas su klasična desertna vina, svestrani nektari koji su takođe izvanredni i kao aperitivi. Uz Florio Marsala vina najbolje se prave originalni kokteli ili ih možete degustirati kao prateće deserte.

MARSALA VINA

Marsala je likersko vino, visokog kvaliteta sa izuzetno visokim procentom alkohola, koji može dosegnuti od 17 do 20%. Tradicionalno nastaje na Siciliji u gradovima Marsala i Trapani. Ima karakterističnu tamnu i jarku braon – crvenu boju. Među Italijanima poznata je i kao lokalni eliksir. Svojm kvalitetom pleni i očarava još od 18. veka.

Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unapređenja stranice sa svrhom poboljšavanja vašeg korisničkog iskustva i personalizovali sadržaj. Nastavkom korišćenja naših web stranica prihvatate upotrebu kolačića.