Southern Comfort

U želji da prenesemo barem mali deo američkog juga, bez dileme odabrali smo jedno od najpoznatijih pića širom barova u svetu. Ne možemo baš precizno odrediti da li nas je više oduševio kvalitet, ugodnost na nepcu ili sama priča o nastanku ovog američkog viskija.


 

SOUTHERN COMFORT


Southern Comfort nastao je inspirisan receptom osnivača, vrsnog koktel majstora Martina W. Herona, davne 1874. godine.

Postoji legenda prema kojoj je Southern Comfort nastao kada je Martin radio u baru Arthura McCaluya u New Orleansu, a 1889. godine, Martin je svoj proizvod patentirao, zaštitio i od tad počinje vlast Southern Comforta širom sveta.

 

Southern Comfort Original

Hard to copy. Easy to love.

Southern Comfort Original

Dobija se kombinacijom neutralnog alkohola, viskija i specifičnih voća i začina - ono po čemu je zaista poseban. Duh Nju Orleansa proteže se od samog početka stvaranja ovog viskija odakle i potiče barmen Martin koji je stvorio ovaj brend. Southern Comfort veran je pratilac ovog grada, dobro poznatog po sjajnim žurkama i provodu. Ovaj američki viski bio je kao stvoren za ovakvo okruženje i značajno doprineo zagarantovanom provodu kako ovog grada tako i ostalih širom sveta gde se konzumira.

Degustacija: Odličan je da se konzumira čist, u kombinaciji sa ledom ali i za pravljenje različitih koktela. Samo neki od savršenih koktela za koje barmeni neretko koriste ovaj viski su: Bold Fashioned, Mule, Comfort Collins, Southern Manhattan...
Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unapređenja stranice sa svrhom poboljšavanja vašeg korisničkog iskustva i personalizovali sadržaj. Nastavkom korišćenja naših web stranica prihvatate upotrebu kolačića.