Disaronno

Više od 10 godina firma Invitto zastupa i prodaje na našem tržištu jedan od najprepoznatljivijih likera u svetu. Obožavan od konzumenata zbog svog izuzetnog kvaliteta i ukusa prodaje se u svakom kutku ove planete. Ponosni smo da ga imamo u svom asortimanu.


DISARONNO AMARETTO

Disaronno liker predstavlja esenciju italijanskog stila života! Proizveden je isključivo od 100% prirodnih sastojaka. Proizvodi se još od 1525. godine u malom italijanskom mestu Saronno, kada je i počela legenda koja će osvojiti svet.

pročitaj zanimljivosti
Disaronno Amaretto

Liker

Disaronno Amaretto

Nepogrešive je jantarne boje i snažne, trajne arome koja ostaje nepromenjena čak i nakon serviranja sa ledom. Zahvaljujući čistoći esencijalnih ulja badema i mudrom mešanju s drugim slatkim začinima, koji se i danas koriste na tradicionalan način, dobija se jedinstven DISARONNO bouquet. Amaretto DISARONNO je tako svestran da odgovara svakoj prilici: on the rocks (s ledom), kao aromatični dodatak kafi, pomešan sa voćnim sokom... Poznat je i kao glavni sastojak nekih poznatih koktela: Cosmo, Sour, Squeeze


Tako je legenda počela
Topli, prefinjeni ukus Disaronno amareta potiče iz jednog od najromantičnijih i najkreativnijih perioda italijanske istorije renesanse.Davne 1525. godine umetniku Bernardino Luiniju, brilijantnnom učeniku čuvenog Leonardo da Vinčija, naručeno je da naslika fresku Bogorodice čudotvorke u malom, živopisnom mestu Saronno, gde se ona može videti i danas.Za svoju muzu koja će mu pomoći da dočara lik Bogorodice, izabrao je jednu od lokalnih lepotica gospuod Saronna. Kao znak zahvalnosti što joj je ukazao tako veliku čast, gospa od Saronna mu je pripremila bocu likera boje ćilibara,mirisnog i delikatnog ukusa. Tako je počela legenda o Disaronno likeru, danas omiljenom u celom svetu. Iz jednostavnog gesta ljubaznosti i zahvalnosti nastao je liker jedistvenog ukusa čiji su sastojci ostali tajna do današnjihdana.

Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unapređenja stranice sa svrhom poboljšavanja vašeg korisničkog iskustva i personalizovali sadržaj. Nastavkom korišćenja naših web stranica prihvatate upotrebu kolačića.