Ruffino

Austrijska vinska scena poznata je u svetu kao sinonim za kvalitet, tradiciju i inovaciju. Uprkos velikoj raznolikosti Austrijskih vina, vinarije prave vina koja su jedinstvena i koja imaju identitet, od laganih vina sa manjim procentom alkohola do bogatih i moćnih vina kasnih berbi.


Wachau regija je pod zaštitom UNESCO-a kao  bitno prirodno nasleđe i regija izrazite lepote, koja je smeštena u dolini reke Dunav, između gradova Melk i Krems. Dominante vinske sorte na oko 1,350 hektara zasada su Gruner Veltliner i Riesling. Najbolji vinogradi iz ove regije daju neka od najboljih belih vina na svetu koja imaju veliki potencijal odležavanja.

Riesling Smaragd Ried Achleiten 2011

Riesling Smaragd Ried Achleiten 2011

Riesling Smaragd Ried Achleiten 2011 je slamnato žuto vino sa zlatnim odsjajima. 

Saznaj više: Karakterišu ga note dunja, livadskog cveća i sveže kajsije. Veoma fina kiselost na nepcu savšreno balansira ukus ovog vina.
Gastro savet: Dobro ohlađeno, vino ide uz fina jela internacionalne kuhinje, uz ribu, kuvanu govedinu, začinjene sireve.
Riesling Reserve Ried Loibenberg

Riesling Reserve Ried Loibenberg

Riesling Reserve Ried Loibenberg je srednje slamnato žuto vino sa delikatnim zlatnim odsjajima.

Saznaj više: Nos je pun i izdašan, sa notama tropskog voća, đumbira i marmalade, dok nepce balansira medenu slatkoću sa svežom kiselinom.
Gastro savet: Dobro ohlađeno, vino se odlično slaže sa plodovima mora.
Gruner Veltliner Smaragd Ried Achleiten 2012

Gruner Veltliner Smaragd Ried Achleiten 2012

Gruner Veltliner Smaragd Ried Achleiten belo vino intenzivno zeleno-žute boje sa delikatnim zlatnim odsjajima. 

Saznaj više: Zadimljena mineralnost, suptilne kremaste note i veoma složena struktura tipične su za Achleiten vina. Ovo vino ima izražene biljne začine, kao i note egzotičnog voća.
Gastro savet: Dobro ohlađeo vino ide uz teletinu, sireve i riblja jela.
Riesling Smaragd Ried Achleiten

Riesling Smaragd Ried Achleiten

Riesling Smaragd Ried Achleiten veoma elegantno i aromatično vino sa aromama koštunjavog voća.  veoma elegantno i aromatično vino sa aromama koštunjavog voća. 

Saznaj više: Arome muškatnog oraščića,uključujući očuvane arome korice limuna i dunje. Nepce je složeno, puno i sveže, sa notama limuna, breskve i začina. Završetak je dug i ukusan.
Gastro savet: Vino odlično ide uz razna jela sa ribom.
Riesling Smaragd Terrassen

Riesling Smaragd Terrassen

Riesling Smaragd Terrassen je vino slamnasto žute boje sa aromama breskve, kajsije i egzotičnog voća.

Saznaj više: Bogatog ukusa, sa izražajnim voćnim aromama na napcu i sočnim završetkom. Pruža nam uravoteženu i elegantnu dugotrajnu zavšnicu.
Gastro savet: Idelano je poslužiti ga dobro ohlađenog uz jastoge, morkse plodove i ribu.
Riesling Federspiel Terrassen 2020

Riesling Federspiel Terrassen 2020

Riesling Federspiel Terrassen je sortno belo vino iz austrijskog vinogorja Vahau. Belo vino jarko slamnato žute boje sa finim zeleno-zlatnim naglascima koje karakteriše tipična aroma sorte grožđa.

Saznaj više: Arome sočne breskve i zrele kajsije otkrivaju se zajedno sa svežim grejpfrutom i nijansama egzotičnog voća. Na nepcu, ovo austrijsko belo vino zavodi gustim, a istovremeno svežim telom, koje uključuje začinske, rasne i suptilno tropske note. Aromatično finale je divno dugo i živo.
Gastro savet: Uživajte u ovom suvom belom vinu iz Austrije dobro ohlađenom kao aperitivu dobrodošlice. Ili uz lagane supe, hrskave, šarene salate, specijalitete od šunke ili uz jela sa azijskim začinima.
Gruner Veltiner Federspiel Ried Kreuzberg 2020

Gruner Veltiner Federspiel Ried Kreuzberg 2020

Gruner Veltiner Federspiel Ried Kreuzberg je belo vino koje je klasičan primer Gruner Veltliner-a i predstavlja izuzetnu eleganciju ovih suvih belih vina.

Saznaj više: Kreuzberg je prepoznatljive arome kineske kruške i belog bibera, a delikatne note suvog bilja i tropskog voća izdvajaju ovo vino. Telo je srednje, sa ukusnom kiselinom, lepo izbalansirano sočnim, ali začinjenim završetkom.e.
Gastro savet: Pije se dobro ohlađen i savršen je dodatak tradicionalnoj austrijskoj kuhinji, pečenoj piletini, kao i mediteranskoj kuhinji kao što su špageti.
Gruner Veltliner Smaragd Ried Achleiten 2019

Gruner Veltliner Smaragd Ried Achleiten 2019

Gruner Veltliner Smaragd Ried Achleiten belo vino impresionira mineralnim karakterom, finoćom i izuzetnim potencijalom odležavanja.

Saznaj više: Zadimljena mineralnost, suptilne kremaste note i veoma složena struktura tipične su za Achleiten vina. Belo vino Gruner Veltliner iz ovog vinograda ima posebno fini biljni začin, kao i delikatne note koštičavog voća i neke egzotične arome.
Gastro savet: Dobro ohlađeno, vino se odlično slaže sa klasicima austrijske kuhinje.
Gruner Veltliner Federspie Terrassen

Gruner Veltliner Federspie Terrassen

Gruner Veltliner Federspiel Terrassen od Domain Vachau je sortno, uravnoteženo belo vino iz austrijske vinogradarske regije Vachau u Donjoj Austriji.

Saznaj više: Intezivnih aroma žutih jabuka i belog bibera, ovo austrijsko belo vino nam pruž voćne note sa začinskim ukusom.
Gastro savet: Može se poslužiti sa pečenim jelima, mesom ili uz razna jela sa ribom. Ali i solo, ovo vino je zadovoljstvo.
Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unapređenja stranice sa svrhom poboljšavanja vašeg korisničkog iskustva i personalizovali sadržaj. Nastavkom korišćenja naših web stranica prihvatate upotrebu kolačića.