Pierre Ferrand Konjak

U našem raznovrsnom asortimanu premijum spirita, shvatili smo da nam nedostaje još jedna važna karika kako bismo upotpunili našu ponudu. U pitanju je jedno od najprefinjenijih alkoholnih pića, koje nosi naziv po francuskom gradu - Konjak.


MAISON FERRAND DESTILERIJA

Maison Ferrand jedan je od vodećih svetskih proizvođača finih i kvalitetnih spirita i vrhunskih brendova koji se distriburiaju u više od 68 zemalja širom sveta. Kompaniju je osnovao Aleksandre Gabriel, 1989. godine sa ciljem da očuva tradicionalni način proizvodnje. 

Pierrre Ferrand Legendaire Grand Champagne 1er Cru de Cognac

Pierrre Ferrand Legendaire Grand Champagne 1er Cru de Cognac

Pierrre Ferrand Legendaire Grand Champagne je iskustvo jednom u životu za svakog ko je dovoljno srećan da ga poseduje

Pierrre Ferrand Legendaire Grand Champagne je ograničena serija vrhunskog Premier Cru konjaka; Grand Champagne. Proizvodi se u ograničenoj seriji od 500 flaša. Francuksi proizvođač kristala Waltersperger je zaslužen za pravljenje vrhunskog dekantera u kojem leži ovaj konjak i koji je smešten u rezbarenoj drvenoj kutiji koja podseća na ulazna vrata borca Mademoisell.

Kuća Ferrand je izabrala iuzetne zebra bačve u kojim odležava ovaj bezvremenski konjak i one pomažu u stvaranju kompozicije čuda i soficiranosti Legendaire konjaka, koji je izuzetno redak i pravo umetničko delo.

U  Legendaire konjaku bi trebalo da se uživa u pravoj atmosferi.

 

Degustacija: Služi se čist i na sobnoj tempreaturi.  
Pierrre Ferrand Selection des Anges Grand Champagne 1er Cru de Cognac

Pierrre Ferrand Selection des Anges Grand Champagne 1er Cru de Cognac

Francuski konjak ultrapremium kvaliteta, star 30 godina, proizveden od najkvalitetnijeg grožđa vinove loze Ugni Blanc. Sam naziv asocira na "Anđeoski udeo" odnosno izraz koji se koristi za isparavanje konjaka tokom dugog
procesa sazrevanja u hrastovim buradima, čime se dobija na kvalitetu i koncentraciji aroma i ukusa.

 

 U buretu ostaje mala količina konjaka koju su preci osnivača destilerije nazivali "Angel’s Selection, dok su današnji vlasnici ovaj konjak nazvali "Sélection Des Anges." 

 

Odlikuje ga tamna ćilibar boja sa bakarnim odsjajem i kompleksna cvetna aroma, na koju se nadovezuju  note crne čokolade, orašastih plodova i karamela, uz nagoveštaj vanile, kandiranog đumbira i prstohvat duvana. Prava poslastica za sve ljubitelje vrhunskog konjaka. 

Degustacija: Magični eliksir koji dozvoljava vašim čulima da upotpunsoti uživaju.
Pierrre Ferrand Ambre Grand Champagne 1er Cru de Cognac

Pierrre Ferrand Ambre Grand Champagne 1er Cru de Cognac

Pierre Ferrand stavlja svoj personalizovani otisak u svakom koraku proizvodnje konjaka, počevši od samih vinograda. Eksperientišu sa starijim i manje poznatim vrstama, uključujući i izvanrednu vrstu Colombard grožđa. Colombard doprinosi cvetnim notama jorgovana i irisa, zajedno sa voćnim notama jabuke, kruške, kajsije i suve šljive i to sve zajedno čini konjak Ambre osvežavajućim.

Degustacija: Pošto je proveo dovoljno vremena u hrastu da pruži bogatu osnovu, a da ostane svež i voćan, jedinstveni kvaliteti Ambre čine ga savršenim za koktel Sidecar.
Pierrre Ferrand Reserve Grand Champagne

Pierrre Ferrand Reserve Grand Champagne

Konjak premium kvaliteta proizveden od vinove loze koja se uzgaja u regiji Grande Champagne. Konjak prvo odležava u buradima od francuskog hrasta, a zatim u u hrastovim buradima u kojima
je odležavalo francusko vino Banyuls.

 

 Pierre Ferrand Reserve francuski konjak ima tople note vanile, crvenog voća, oraha, cimeta i čokolade. Svojom jednostavnom lepotom Reserve Double Cask budi u vama osećaj sedenja sa prijateljima uz kamin.

 

Pierre Ferrand 10th Generation Konjak

1er CRU DE COGNAC

Pierre Ferrand 10th Generation

Odležao u francuskim hrastovim buradima, s tim da je 20% destilata odležalo u Sauternes buradima. Ima vrlo začinjen ukus koji podseća na voćnu tortu, suvo grožđe, kajsije, kokos i karamelu. Potom se razvijaju aromatične note ruže, narandže, muškantnog oraščića i đumbira.

Degustacija: Osvojiće vas dugom i osvežavajućom završnicom s notama voća i mente, a potom i svežeg duvana. Odličan je kada se pije „čist“ ili u koktelima.
Pierrre Ferrand 1840 1er Cru de Cognac

Pierrre Ferrand 1840 1er Cru de Cognac

Inspirisan konjacima koji su se koristili za pravljenja koktela tokom zlatnog doba u 19. veku, Alexandre Gabriel udružio se sa prijateljem i poznatim istoričarem koktela Dejvidom Vondrihom kako bi oživeo takav duh. Pierre Ferrand 1840 Original Formula je mlada i živahna, a opet bogatijeg  ukusa od modernih VS konjaka, nudeći zrele, sočne note grožđa sa akcentima začina i meda.

 

Svetle ćilibar boje, sa kristalnim odsjajem  i raskošnom aromom zrelog, sočnog grožđa, na koju se nadovezuju nagoveštaji livadskog cveća i note cveta bagrema, uz krepki trag kedra. Ukus je pun, topao, sa izraženom voćnom aromom, uz nagoveštaj arome meda, suve kajsije, suve kore narandže i tragove aleve paprike u pozadini. Prati ga duga i začinasta završnica, sa notama meda i sušene kore narandže.

Degustacija:  Idealan je za pravljenje koktela.
Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unapređenja stranice sa svrhom poboljšavanja vašeg korisničkog iskustva i personalizovali sadržaj. Nastavkom korišćenja naših web stranica prihvatate upotrebu kolačića.