Diplomatico

U bogatom asortimanu premium rumova koji dolaze sa područja Luizijane našli smo inspiraciju u Bayou rumovima koji su nas osvojili svojim karakterom i izuzetnom glatkoćom.


DUH I PONOS LUIZIJANE - BAYOU RUMOVI

Unazad već 300 godina područje Južne Luizijane smatra se zemljom šećerne trske - zemljom ruma. Bayou destileriji ruma, ova vrsta pića obrađuje se u malim bakarnim posudama (pot still) iz jedinstvene mešavine lokalnih melasa i svežeg sirovog šećera. Kao potvrda kvaliteta Bayou destilerije govore mnogobrojne nagrade koje su njeni rumovi dobijali godinama unazad.

pročitaj zanimljivosti
Bayou Silver

Bayou Silver

Bayou Silver rum dolazi sa zavodljivim mirisama laganih nota vanile i banane i profilom složene mešavine slatke pavlake i kreme od vanile. Zbog toga je njegov ukus izuzetno kremast i lagan.
Silver rum ne odležava zvanično ali, pre nego što se flašira, odležava u rezervoaru za odmor do četrdeset dana kako bi se ispustili svi lepi, oštri i čisti ukusi iz pot stila da sazru i lepo se iskombinuju.Degustacija: Uz svoju izuzetnu glatkoću i “živahan” karakter Bayou Silver se najbolje kombinuje sa ledom ili sa isceđenom limetom.
Bayou Spiced

Bayou Spiced

Bayou Spiced rum odležava do 30 dana i u njega se unosi ukusna mešavina Kreolskih začina što mu omogućava neverovatno gladak i pun ukus sa dugotrajnim notama. Na mirise slatke banane, vanile i cimeta koji se rasprostiru, prosto je nemoguće ostati ravnodušan. Blaga ali složena mešavina javora, banane, pimenta (bibera sa Jamajke), karanfilića, vanile i bibera.


Degustacija: Balans svežeg ukusa ruma sa slatkom začinjenošću čini Bayou Spiced rum ukusnim da se pije čist - uz dodatak dve ili tri kocke leda, ukoliko je potrebno da se malo rashladi
Bayou Select

Bayou Select

Bayou Select rum odležava u burbon buradima koristeći Solera proces starenja i zahvaljujući tome postiže savršen balans glatkoće i karaktera. Odiše mirisom kremaste vanile sa nijansama jabuke i cimeta. Dolazi glatkog profila, sa aromama vanilinog hrasta, cimeta i javora, balansirajući suvi sa slatkim ukusom. U ustima se kreira suv osećaj sa dugotrajnim notama hrasta i tamnog voća.


Degustacija: Za neke, lakoća pijenja Bayou Select ruma čini da je zapravo najbolji način da se ovaj rum pije čist, jer se tako najbolje osete bogati i složeni ukusi koji nastaju iz svežeg šećera Luizijane i na osnovu Solera procesa starenja.

NAJBOLJI U KLASI


U protekle tri godine, samo Bayou Select rum dobio je preko 83 nagrada za ukuse - što je više nego bilo koji drugi rum na svetu na šta je Bayou destilerija posebno ponosna kao i mi što ga imamo u našoj ponudi.

I to nije sve, ovo su još neke od nagrada koje je Select rum dobijao: zlatnu medalju za “Najboljeg u klasi” 2016. godine (Miami Rum Renaissance Festival) i  „Pobednik u kategoriji“ 2016. godine (World Rum Awards).

 

NAJBOLJI BELI RUM

Bayou Select rum nije usamljen slučaj, već mu društvo pravi i Silver rum za koji bismo izdvojili takođe osvojenu zlatnu medalju za “Najboljeg u klasi” 2016. godine (Miami Rum Renaissance Festival) ali i nagradu za “Najbolji beli rum” 2016. godine (World Rum Awards).

Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unapređenja stranice sa svrhom poboljšavanja vašeg korisničkog iskustva i personalizovali sadržaj. Nastavkom korišćenja naših web stranica prihvatate upotrebu kolačića.