- Vermut
Carpano Punt E Mes
Punt e Mes ima zlatno oranž boju sa nijansama topaza i aromom mešanog bilja, sa primesama Kuina, karamele i karanfilića.. Odličan je kada se služi sa korom pomorandže, a perfektan je i kao baza mnogim koktelima.
Govorili su nam da je to potpuno drugačije iskustvo za čula i da je to je prvi vermut ikada napravljen. Videli smo da je svuda po svetu obavezan asortiman svakog ozbiljnog bara i da su ovi vermuti sastojak najkvalitetnijih koktela. Kada smo ih probali, bila je to ljubav na prvi pogled (gutljaj). Morali smo da omogućimo i našim kupcima da uživaju u ovim softisitcarinm pićima i tako je sve počelo…
VERMUTI SA DUGOM TRADICIJOM - IZ 18. I 19. VEKA
Carpano Antica Formula, pored uobičajenog komercijalnog pakovanja se proizvodi i u limitiranoj seriji koja se prodaje u vrlo vrednim, ručno duvanim staklenim bocama.
Na svakoj boci ovog pića nalazi se replika originalne etikete iz 1786. godine. Punt e Mes je legenda sam za sebe! Priča kaže da je 1870. godine jedan broker na berzi usred debate sa kolegama tražio vermut obogaćen sa pola doze Kuina likera, pa je viknuo Punt e Mes koristeći dijalekt piemonta. I tako je sve počelo… Izraz se ustalio među mušterijama, a piće postalo omiljeno.
Punt e Mes ima zlatno oranž boju sa nijansama topaza i aromom mešanog bilja, sa primesama Kuina, karamele i karanfilića.. Odličan je kada se služi sa korom pomorandže, a perfektan je i kao baza mnogim koktelima.
Carpano Antica Formula je izuzetan italijanski vermut, zapravo prvi vermut ikada napravljen destilacijom belih vina. Njegovom izuzetom ukusu i bogatoj aromi doprinose posebno birane vrste planinskog bilja.
Savršen je da se pije hladan kao aperitiv ili posle jela. Takođe predstavlja i neizbežan sastojak mnogih odličnih koktela kao što je Negroni ili Americano.Među poslednjim fantastičnim kreacijama je i “Princ od Velsa” koktel, jedno od najpopularnijih pića u prestižnom Rivoli baru u londonskom hotelu Ritz.
Beli, slatki vermut sa bogatim i osvežavajućim ukusom. Mirisi i mineralne osobine mešavine vina u Bianco vermutu poboljšane su začinjenim i citrusnim notama.
Slamnato žute boje, gotovo se igra sa našim čulima. Glavni sastojci su gorka narandža, muškantni orašćić i cimet koji ovom vermutu daju posebne začinjene note.
tel/fax. +381 (0)11 7839 133
tel/fax. +381 (0)11 7839 135
mob. +381 (0)65 5266 880
Radno vreme:
Ponedeljak-Petak
08:30h -16:30h
Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unapređenja stranice sa svrhom poboljšavanja vašeg korisničkog iskustva i personalizovali sadržaj. Nastavkom korišćenja naših web stranica prihvatate upotrebu kolačića.