Yamazakura

Yamazakura predstavlja pravi primer japanskog talenta za pravljenje viskija. Doživela je veliki uspeh još kada je prvi put predstavljena na svetskom tržištu, tako da nije čudo što se danas nalazi na vrhu svetske liste najprodavanijih viskija i što baš nju s ponosom zastupamo na našem tržištu.


SASANOKAVA ŠUZO DESTILERIJA

Yamazakura Blended japanski viski dolazi Iz destilerije Sasanokava Šuzo koja od 1946. godine pravi viski premium kvaliteta.
“Yama” na japanskom znači planina a “Sakura” predstavlja simbolično, dobro poznatu, japansku trešnju. Ovo veličanstveno drvo čini sastavni deo japanske kulturne baštine, pa čak ima i svoj nacionalni festival “Hanami”. Ova proslava uključuje celokupno stanovništvo koje se tokom dvonedeljnog perioda okuplja da bi se divilo prolaznoj lepoti cvetanja trešnje.

pročitaj zanimljivosti
Yamazakura Peated Blended

Yamazakura Peated Blended

Yamazakura Peated je dvostruko destilovan u bakarnom loncu i zatim odležan u burbonskim buradima pre nego što je flaširan u destileriji Asaka koja se nalazi u regionu Fukušima.

 Ovo tresetno izdanje čuvene mešavine Yamazakure zavešće ljubitelje škotskog viskija mirisom lagano dimljene karamele i vanile praćen aromama žitarica, citrusa i snažnim tresetnim završetkom praćenim notama žutog voća.

„Jama“ na japanskom znači planina, dok se „Sakura“, ovde napisano „Zakura“, odnosi na kultno drvo japanske trešnje, pravu japansku lepoticu. Elegantno predstavljen u trezvenoj i poetskoj kutiji, Yamazakura Blended sa ponosom predstavlja destileriju Asaka koja se nalazi u srcu planina Fukušima.

Yamazakura Blended

Yamazakura Blended

Yamazakura Blended viski je mešavina sastavljena od 80% kukruza i 20% sladnog ječma (poput grain-a), koja odležava u burbon buradima. Predstavljen je u elegantnoj, poetičnoj crnoj ambalaži sa slikom drveta japanske trešnje koja je čini neodoljivom. Prepliću se različite, bogate arome u kojima možete uživati dok ga pijete:
cvet narandže, blage note hrastovine, biskviti, slane karamele, kajsije, vanile.

Degustacija: Pije se čist, na sobnoj temperaturi ili u koktelima.
Gastro savet: Odličan je za mešavine kao i uz japansku hranu. Preporučuje se da se kombinuje sa (Parma) šunkom.

MEŠAVINA ČETIRI RAZLIČITA VISKIJA

Yamazakura mešani viski napravljen je od četiri različita viskija (malt i grain) koji odišu ravnotežom i finoćom, dve osnovne karakteristike koje ilustruju japansko znanje. Nakon što ga sipate u čašu opiće vas sladak i nežan miris koji je asocijacija na mirise stabla cveća, slada, karamele i joda. Uz to, osećaj koji se stvara na nepcu tokom degustacije je lagan i blago uljan sa kombinacijom aroma kruške, žitarice, vanile i citrusnog voća. Na samoj završnici osetićete ukuse joda, vanile i žitarica.

Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unapređenja stranice sa svrhom poboljšavanja vašeg korisničkog iskustva i personalizovali sadržaj. Nastavkom korišćenja naših web stranica prihvatate upotrebu kolačića.