Skotski Viski Benriach

Viskiji koji dolaze iz japanske destilerije „White Oak“ napravljeni su po uzoru na škotski model i danas, već više od 30 godina, poznati su po pravljenju viskija visokog kvaliteta u malim serijama, zbog čega smo se odlučili za jedan takav sofisticirani brend – Akashi.


WHITE OAK DESTILERIJA

Davne 1984. godine u malom istoimenom gradu, Akashi, u blizni unutrašnjeg mora Seto, vlasnici Eigashima zvanično su započeli sa izgradnjom destilerije “White Oak”.
Pored proizvodnje tradicionalnih japanskih pića (sake i shochu), velika potražnja za uvozom viskija, ohrabrila ih je da stvore ovaj dragoceni Akashi napitak - prvi pravi viski za njih!
White Oak destilerija koristi posebne tradicionalne tehnike za pravljenje viskija koje joj omogućavaju kreiranje unikatnih proizvoda.

pročitaj zanimljivosti
Akashi Blended

Akashi Blended

Akashi je mešani viski sa 30% sladnog ječma i predstavlja pravu japansku mešavinu sa osvežavajućim i voćnim aromama.


Odležava 5 godina u američkim hrastovim buradima. Bogat je mirisima hrasta i badema i ima slatko-začinjen ukus sa vrlo suptilnom završnicom.


Arome koje možete osetiti prilikom ispijanja ove tečnosti boje zlatnog ćilibra: vanila, karamela, šeri, mlečna čokolada, toffee, malo jabuke, cimet, list duvana.

Degustacija: Najbolji je kada se konzumira čist ili sa ledom jer tada najbolje možete osetiti punoću ukusa. 
Gastro savet: Savršeno se uklapa uz tiramisu.
Akashi Single Malt

Akashi Single Malt

Ograničena serijia Single Malt viskija koji je prvo sazrevao u burbon buradima od američkog belog hrasta, a finalizovan je u španskim buradima šerija. Nekoristeći hladnu filtraciju, ovaj viski zadržava suptilne nijanse kamilice, šerija, slada, hrasta i vanile. U produžetku aromatične igre javljaju se i note livadskog cveća i belog badema. Još jedan odličan i sofisticirani viski iz Japana.

Saznaj više: Viski sa bogatim drvenim notama, igrom šerija, slada, vanile, livadskog cveća i nagoveštajem belog badema. Glatkog nepca sa buketom vanile, hrasta, slada i kamilice. Prošireni finiš je bogat šerijem i bademima.

ZLATNA MEDALJA

Na internacionalnom takmičenju spirita, International Spirits Competition, Akashi Blended viski nagrađen je sa zlatnom medaljom 2016. godine.

Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unapređenja stranice sa svrhom poboljšavanja vašeg korisničkog iskustva i personalizovali sadržaj. Nastavkom korišćenja naših web stranica prihvatate upotrebu kolačića.