Skotski Viski Benriach

U želji da proširimo viski kulturu na našem tržištu, ostvarili smo saradnju sa tajvanskom destilerijom King Car. Na Svetskom takmičenju žestine, u San Francisku 2018. godine, osvojila je priznanje „Destilerija godine“ i to nam je bila više nego dovoljna potvrda kvaliteta kojem će svi hedonisti ove zlatne žestine moći da se prepuste.


KING CAR DESTILERIJA

Destilerija King Car u kojoj se proizvodi Kavalan single malt viski, nalazi se u severnom Tajvanu, u okviru okruga Yi-La koji je čak 75% prekriven šumama i planinama.
Ovu destileriju ističe kombinacija dobro poznatih tajvanskih visoko tehničkih znanja kao i znanja same destilerije, što kulminira u 30 godina iskustva u proizvodnji viskija.
Veštine majstora Ian Chang spajaju se sa vlažnom tajvanskom klimom i zajedničkim snagama stvaraju raznovrstan i složen viski.
Uz sve to, automatska oprema i profesionalno znanje čine da proizvodnja ovog viskija ostane uvek dosledna i kvalitetna.
Kavalan je vodeći tip viskija ove destilerije koji je oduvek bio zaštićen od spoljašnjeg sveta snežnim planinskim lancem koji obiluje kvalitetnom prirodnom vodom koja se isključivo koristi za pravljenje ovog viskija. Iz tog razloga smo odabrali za vas Kavalan single malt viski.

Kavalan Concertmaster Single Malt Port Cask finish

VISKI SA KARAKTEROM

Kavalan Single Malt Triple Sherry Cask

Bogati, slatki tajvanski single malt iz destilerije Kavalan koji je sazreo u kombinaciji Oloroso, Pedro Ximénez i Moscatel šeri bačvi, dodajući slojeve sušenog voća i orašastih plodova klasičnom tropskom karakteru Kavalana. Arome letnjeg bobičastog voća, sušenog voća, grožđa, narandže, čokoladnih kolačića i karamela ispunjavaju nos, upotpunjene notama karamele, meda, kandiranog manga, cimeta, suvog grožđa i urmi u nepcu

Degustacija: Najbolje se kombinuje sa desertima, crnom čokoladom, orašastim plodovima, salatama od morskih plodova, dimljenim mesom.
Kavalan Concertmaster Single Malt Port Cask finish

VISKI SA KARAKTEROM

Kavalan Concertmaster Single Malt Port Cask finish

Koristeći portugalske rubin port bačve kao glavni ukus, Kavalan Concertmaster Port Cask Finish single malt viski prvo sazreva u specijalno odabranim bačvama od američkog hrasta, a zatim se završava u port bačvama. Odležavanje ublažava ukuse i dodaje neopisivu glatkoću viskiju. Bogat i voćni tajvanski viski iz destilerije Kavalan, dovršen je u bačvama, stvarajući slojeve toplih začina i slatkog voća. Nepce nudi note crvenog bobičastog voća, slatkih jabuka i cimeta, balansirane đumbirom, kremastom vanilom sušenog voća. 

Degustacija: Kavalan Concertmaster Port Cask Finish se blagotvorno kombinuje sa čokoladom, čineći ga još ukusnijim.
Kavalan Single Malt

VISKI SA KARAKTEROM

Kavalan Single Malt

Kavalan Classic Single Malt viski pravi je primer čistog kvaliteta koji trenutno dolazi sa Tajvana. Prilikom spajanja istočnog i zapadnog znanja nastao je Kavalan viski, u strastvenoj boji ćilibara. Njegova čista, elegantna, cvetna, voćna i zavodljiva aroma čini ga zaista neodoljivim. Tu su i određene primese meda, tropskog voća, posebno manga, ali i kruške, vanile, kokosa i čokolade. Na nepcu možete osetiti nagoveštaj slatkog soka od manga sa začinjenim kompleksnim ukusom i vrlo nežnom dozom topline na središnjem i citrusnom završetku. Svež i čist, ovaj napitak izuzetno je bogat i svilenkasto gladak koji dolazi u modernoj flaši u obliku kvadrata sa udubljenjem sa obe strane, blistava na svetlu poput dijamanta i kristala.

Degustacija: Predlažemo da, nekada, razblažite Kavalan sa vodom. Savršen odnos je: “Kavalan 1 a Voda 5” i u to možete, po izboru, dodati led da se rashladi.
Gastro savet: Kavalan Single Malt Classic savršen je partner za morsku hranu.
Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unapređenja stranice sa svrhom poboljšavanja vašeg korisničkog iskustva i personalizovali sadržaj. Nastavkom korišćenja naših web stranica prihvatate upotrebu kolačića.