Tequila 1800

Izuzetno nam je drago što imamo čast da Vam predstavimo ekskluzivnu tekilu koja se proizvodi prema receptu starom više od 220 godina.


1800 TEQUILA

Poznato je da sve ono što je dobro ne dolazi ,,preko noći”, pa tako ni dobar ukus. Zato se tekila 1800 ® uvek proizvodila bez kompromisa, od 100% plave agave pune zrelosti, koja se potom kroz

procese destilacije i starenja pretvarala u magičnu tečnost neprevaziđenog  kvaliteta.

Ova tekila je ime 1800®, dobila po godini u kojoj je nastala.

Boce specifičnog, trapezoidnog oblika, u kojima se ova tečnost nalazi su čist omaž majanskim piramidama koje prkosno odolevaju neprikosnovenom toku vremena, a po kojima je Meksiko toliko poznat.

 

pročitaj zanimljivosti

TEQUILA RESERVA 1800 SILVER 100 % AGAVE - MEKSIČKA BELA TEKILA

TEQUILA RESERVA 1800 SILVER

U potpunosti je napravljena od Veber plave agave (100%), koja se bere na vrhuncu svoje zrelosti. Nakon destilacije, dolazi do procesa mešanja posebno odabranih ,,belih-silver” tekila, što doprinosti dodatnoj slojevitosti i karakteru ovog pića. Kao rezultat nastaje vrhunska, suva, glatka tekila, kristalno čiste providnosti. Poseduje arome voća, začina i crnog bibera u zrnu, dok je ukus fino izbalansiran slatkom suvom šljivom i pečenom paprikom.

TEQUILA RESERVA 1800 REPOSADO

TEQUILA RESERVA 1800 REPOSADO

TEQUILA RESERVA 1800 REPOSADO

Ova premium tekila boje tamnog ćilibara, kao i njena srebrna prethodinca u potpunosti nastaje od plave agave koja se uzgaja na vulkanskom zemljištu. Na njenoj etiketi je, pored procesa proizvodnje, istaknut pojedinačni serijski broj svake boce.

Proces proizvodnje podrazumeva pažljivu selekciju ,,belih-silver” tekila, čija mešavina potom odležava u u buradima od francuskog i novog američkog hrasta. Kao rezultat ovog procesa nastaje bogata tečnost, sa notama putersate karamele, blagim začinima i i tragom dima. Savršena je u koktelima, kao i ,,čista”, ili na kockama leda.

1800 ANEJO TEQUILA RESERVA

1800 ANEJO TEQUILA RESERVA

1800 ANEJO TEQUILA RESERVA

Ova izvanredna tečnost se u potpunosti sastoji od plave agave, pri čemu se destiluje dva puta. Kroz proces starenja polazi minimum godinu dana u buradima od novog američkog, kao i francuskog hrasta. Poseduje prelepu boju tamnog ćilbara. U njoj se mogu pronaći arome hrastovine, vanile, oraha i karamele, sa neočekivanom biberastom završnicom.  Ovo duboko, slojevito, luksuzno piće idealan je izbor za užvanje u sporim, opuštenim, kratkim gutljajima koji otkrivaju potpunu raskoš mirisa i ukusa. Često se postavlja pitanje koje se odnosi na razliku između Resposado i Anejo tekile. Odgovor je veoma jednostavan: količina vremena koje provedu u buretu. Resposado tekila odležava od dva meseca do godinu dana, a Anejo više od godinu dana, a manje od tri godine. Dakle, Anejo je ,,starija tekila” koja ima bogatiji, izraženiji, puniji ukus i tamniju boju.


Šta je Tequila?

Tekila je vrsta meskal alkohola. Postoji mnogo varijacija meskala i neke boce sadrže tradicionalnu larvu ili crva.
Tekila ga nema!


Od čega se pravi?

Tekila se pravi od plave agave.
To je pustinjski ljiljan, ne kaktus i treba mu između 8 i 12 godina da poraste. Tekila se pravi od “pine”, iz srca plave agave.


Kontrola kvaliteta

Tekila je jedan od retkih alkohola koji se identifikuje sa regionom postanka, jer na svetu ne postoji nijedno mesto koje više pogoduje uzgoju plave agave od srednjeg Meksika.

  Država reguliše industriju tekile i zahteva da:
 • • Tekila mora da potiče iz jednog od pet dozvoljenih regiona
 • • Tekila sme biti napravljena samo od plave agave (min 51%), a ostatak može biti proizveden od ostalih prirodnih sastojaka.
 • • Sve tekile moraju na flaši da imaju NOM broj (Norma Oficial Mexicana) radi potvrde o ispunjavanju svih normi o kvalitetu.
 • • Tekila mora biti proizvedena u Meksiku.

 

  Država kontroliše proces proizvodnje i zahteva da:
 • • Tekila mora biti napravljena 100% od prirodnih sastojaka, min 35% alkohola.
 • • Tekila mora biti minimum dva puta destilovana.
 • • Tekila mora da prati stroge parametre proizvodnje.
Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unapređenja stranice sa svrhom poboljšavanja vašeg korisničkog iskustva i personalizovali sadržaj. Nastavkom korišćenja naših web stranica prihvatate upotrebu kolačića.