Dal Bello

Penušavo vino Prosecco izuzetno je popularno piće na našem tržištu. Pored veoma različite ponude ovih penušavih vina, odabrali smo za saradnju kompaniju Dal Bello – malog, ali izuzetno kvalitetnog proizvođača iz srca oblasti gde se ovo piće proizvodi, Trevizo, u Italiji.


Dal Bello penušavo vino ističe se po tome što zasigurno nudi najbolji odnos kvaliteta i cene koji može da se pronađe kod nas. Dolazi iz oblasti gde se proizvodi najbolji Prosecco na svetu i odakle dolazi 60% ukupne svetske proizvodnje ove vrste vina.

pročitaj zanimljivosti
Dal Bello Prosecco DOC Treviso Brut

Dal Bello Prosecco DOC Treviso Brut

Dal Bello je italijansko vino nastalo od Glera DOC grožđa (Prosecco) sa brda Trevizo. Svetlog je izgleda - žute boje sa zelenkastim odsjajem i sa postojanom penom. Posebno se izdvajaju voćne note zelene jabuke. Ukus je suv, svež, lagan i uravnotežen. Smatra se neodoljivim saučesnikom prilikom svakog (važnog) događaja.

Degustacija: Poslužuje se na temperaturi od 8°C, a neretko je neizostavan sastojak za pravljenje odličnih koktela.
Gastro savet: Najčešće ide uz slatka jela i različite deserte.

NAČIN PROIZVODNJE

Vinifikacija je u beloj boji sa mekim presovanjem i dodavanjem odabranog kvasca i fermentacijom na kontrolisanoj temperaturi od 18° C tokom 15 dana. Nakon toga sledi dekantiranje i skladištenje osnovnog vina u rezervoarima od nerđajućeg čelika sa kontrolisanom temperaturom od 8° C.

Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unapređenja stranice sa svrhom poboljšavanja vašeg korisničkog iskustva i personalizovali sadržaj. Nastavkom korišćenja naših web stranica prihvatate upotrebu kolačića.