Diplomatico

Razmišljajući i analizirajući ponudu ruma jedno ime je uvek iskakalo – Diplomatico. Izuzetno cenjen kod poznavaoca i ljubitelja, u vrhu svih top lista rumova, prisutan je na polici u svakom ozbiljnom baru i restoranu u svetu. Kada je prošle godine izabran na listi top 50 “trending” rumova kao broj 1. nismo imali više nikakvu dilemu


Rum Diplomatico se proizvodi u Destilerias Unidas S.A. u Venecueli. Destilerija se nalazi u podnožju Anda, što je savršena lokacija sa plodnim zemljištem, obilnom vodom i povoljnim vremenom. Takođe, Venecuela pruža idealne ekološke uslove za proizvodnju premijum šećerne trske od koje se pravi rum. Don Juancho Melendez je lik koji je inspirisao stvaranje Diplomatico ruma i čija se slika nalazi na nekim etiketama ovog pića. Njegova impresivna kolekcija pića postala je veoma poznata među njegovim prijateljima pa je bio poznat kao "ambasador rezervi". Njegova posvećenost, viteštvo i autentična ličnost inspirisali su stvaranje Diplomatico ruma: jedinstvenog pića koje kombinuje nepogrešivi karakter sa neodoljivim aromama.

Diplomatico Planas

Diplomatico Planas

Planas je jedinstveni beli rum koji odležava šest godina. Nazvan po lokaciji destilerije, crpi glatki i složeni ukus iz ove privilegovane zemlje.

Saznaj više:  Diplomatico Planas je pun meke vanile i svežeg kokosa na nosu. Sveže i tropske arome dovode do blago voćnih i kremastih ukusa i delikatnog, ali izraženog završetka.
Degustacija:  Najbolje je piti ga čistog, a može biti odličan i kao glavni sastojak za delikatne koktele kao što je Daikiri.
Ambassador

Ambassador

Ambasador je izuzetno piće dobijeno od najboljih rumova destilerije. Pravljen je u bakarnim kazanima a potom odležava u belim hrastovim buradima najmanje dvanaest godina. Potom, odležava još dve godine u Pedro Ximenez sherry buradima, što doprinosi kvalitetu ovog ruma i njegovom kompleksnom senzornom profilu.

Saznaj više: Boja je bistra, jasna tamno žuta. Na nosu dobro izbalansirana kombinacija aroma uključujući porto vino, kutiju za cigare, sušeno voće i čokoladu. U ustima kompleksan, sa suvim grožđem, muškatnim oraščićem, cimetom i sa notama prženog hrasta koje vode ka dugom i prijatnom završetku dostojnom ovog izuzetnog proizvoda
Degustacija: Posluženje: Čist.
Single Vintage

Single Vintage

Single Vintage je rezultat pažljivog odabira ekskluzivnih rezervi ruma stavljenih na odležavanje u godini naglašenoj na svakoj boci. Rumovi se odvojeno destiluju u bakarnim kazanima i “Kettle batch” sistemu dajući izuzetan karakter, a zatim stare u burbon i single malt viski buradima dvanaest godina.

Saznaj više: Master blender potom meša rumove u različitim proporcijama kako bi dobili strukturu, telo, personaliti, ukuse i arome koje traži. Na kraju, rum se prebacuje na završnu doradu u burad španskog šerija. Tamno zlatne boje ćilibara, na nosu se osećaju blagi začini, vanila i bogata karamel nota u kombinaciji sa bademima i aromom sušenog voća. U ustima je bogat, svilenkast i neverovatno aromatičan. Karamel, zlatni sirup, vanilla, hrast, muskatni oraščić, duvan i suva kajsija. Mek i okrugao, sa složenim i dugotrajnim finišom.
Degustacija: Posluženje: Čist.
Reserva Exclusiva

Reserva Exclusiva

Reserva Ekskluziva je izuzetan rum, pažljivo izrađen od najčistijeg “trščanog meda”. On je delikatno destilovan u starim bakarnim kazanima i odležao u malim hrastovim buradima do dvanaest godina. Kombinacijom jedinstvenog tela i izuzetnog balansa postao je referenca za poznavaoce i ljubitelje ruma širom sveta.

Saznaj više: Boje ćilibara, a na nosu kompleksan i karakteran, sa notama javorovog sirupa, pomorandžine kore, smeđeg šećera i slatkog korena (sladića). U ustima: slatka karamela i zavodljiv i elegantan finiš.
Degustacija: Posluženje: piti ga čistog ili sa ledom. Može se koristiti u elegantnim i sofisticiranim koktelima kao što su Manhatttan, Old Fashion i Savoy Daisy.
Mantuano

Mantuano

Mantuano je Izvanredan blend rumova odležalih do osam godina. To je fino izbalansirana mešavina rumova dobijenih od "trščanog meda" destilacijom u kazanima kompleksnih aroma, i laganih lepršavih rumova koji nastaju neprekidnom destilacijom.

Saznaj više: Tamno zlatne boje sa aromama šljive, hrasta, oraha i vanile koje se izdavajaju. U ukusu daje jasne tragove voća, drveta i vanile što ovom rumu daje izuzetnu ravnotežu.
Degustacija: Posluženje: ovaj izuzetni rum je odlična opcija za sofisticirane koktele poput Mai Tai, Mulata, i Presidente. Takođe se može piti čist ili sa ledom.
Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unapređenja stranice sa svrhom poboljšavanja vašeg korisničkog iskustva i personalizovali sadržaj. Nastavkom korišćenja naših web stranica prihvatate upotrebu kolačića.