Diplomatico

Razmišljajući i analizirajući ponudu ruma jedno ime je uvek iskakalo – Diplomatico. Izuzetno cenjen kod poznavaoca i ljubitelja, u vrhu svih top lista rumova, prisutan je na polici u svakom ozbiljnom baru i restoranu u svetu. Kada je prošle godine izabran na listi top 50 “trending” rumova kao broj 1. nismo imali više nikakvu dilemu


Rum Diplomatico se proizvodi u Destilerias Unidas S.A. u Venecueli. Destilerija se nalazi u podnožju Anda, što je savršena lokacija sa plodnim zemljištem, obilnom vodom i povoljnim vremenom. Takođe, Venecuela pruža idealne ekološke uslove za proizvodnju premijum šećerne trske od koje se pravi rum. Don Juancho Melendez je lik koji je inspirisao stvaranje Diplomatico ruma i čija se slika nalazi na nekim etiketama ovog pića. Njegova impresivna kolekcija pića postala je veoma poznata među njegovim prijateljima pa je bio poznat kao "ambasador rezervi". Njegova posvećenost, viteštvo i autentična ličnost inspirisali su stvaranje Diplomatico ruma: jedinstvenog pića koje kombinuje nepogrešivi karakter sa neodoljivim aromama.

DIPLOMATICO No.3 Pot Still Rum

DIPLOMATICO No.3 Pot Still Rum

Rum u bakarnom loncu proizvodi se od najboljeg meda od šećerne trske. Destilat se zatim odležava u malim buradima od američkog belog hrasta dok ne dostigne optimalnu zrelost, što rezultira složenim i ukusnim alkoholom.

Saznaj više: Nos je prilično mekan, sa određenom slatkoćom koja dolazi od prvih trenutaka. 
DIPLOMATICO No.2 Barbet Rum

DIPLOMATICO No.2 Barbet Rum

Diplomatico No.2 Barbet rum je deo kolekcije rumova koja je lansirana 2017. godine  i koja predstavlja rumove proizvedene na drugačiji način od ostalih ruma brenda Diplomatico. Barbet rum se proizvodi od melase šećerne trske i odležava u buradima od američkog belog hrasta, koje su prethodno služile za odležavanje burbona i viskija, 4 godine.

 
Saznaj više: Otkriva arome tropskog voća i tostirane note hrasta, pružajući prepoznatljiv i dobro izbalansiran buket. Blago suvo na nepcu sa delikatnim ukusom drveta i svežim citrusnim voćem koji se kombinuju za prijatan, dugotrajan završetak.
Degustacija: Može se piti čist ili sa ledom.
DIPLOMATICO No.1 Batch Kettle Rum

DIPLOMATICO No.1 Batch Kettle Rum

Objavljen u jesen 2017. godine, Batch kettle rum se uglavnom proizvodi od meda šećerne trske i odležava u buradima od američkog belog hrasta.

 

Saznaj više:  Voćne i slatke arome, divljeg cveća i note vanile. Njegova elegancija se nastavlja u nepcu gde su delikatni drveni tanini dopunjeni notama  karamele i ukusa zrelog crvenog voća, koji se završavaju mekim, slatkim i dugotrajnim ukusom.
Degustacija: Može se piti čist ili sa ledom.
DIPLOMATICO Seleccion de Familia

DIPLOMATICO Seleccion de Familia

Diplomatico Seleccion de Familia je specijalna mešavina ruma starih do dvanaest godina.

Saznaj više: Ovaj tamni amber rum je dobro izbalansiran u nosu, sa aromama šećerne trske, meda i crvenog voća praćenih notama vanile i hrasta. U nepcu možete iskusiti note drveta i šljive u kombinaciji sa karamelom za dobro zaokružen, dugotrajan finiš.
Degustacija: Najbolje je piti ga čistog
Diplomatico Planas

Diplomatico Planas

Planas je jedinstveni beli rum koji odležava šest godina. Nazvan po lokaciji destilerije, crpi glatki i složeni ukus iz ove privilegovane zemlje.

Saznaj više:  Diplomatico Planas je pun meke vanile i svežeg kokosa na nosu. Sveže i tropske arome dovode do blago voćnih i kremastih ukusa i delikatnog, ali izraženog završetka.
Degustacija:  Najbolje je piti ga čistog, a može biti odličan i kao glavni sastojak za delikatne koktele kao što je Daikiri.
Ambassador

Ambassador

Ambasador je izuzetno piće dobijeno od najboljih rumova destilerije. Pravljen je u bakarnim kazanima a potom odležava u belim hrastovim buradima najmanje dvanaest godina. Potom, odležava još dve godine u Pedro Ximenez sherry buradima, što doprinosi kvalitetu ovog ruma i njegovom kompleksnom senzornom profilu.

Saznaj više: Boja je bistra, jasna tamno žuta. Na nosu dobro izbalansirana kombinacija aroma uključujući porto vino, kutiju za cigare, sušeno voće i čokoladu. U ustima kompleksan, sa suvim grožđem, muškatnim oraščićem, cimetom i sa notama prženog hrasta koje vode ka dugom i prijatnom završetku dostojnom ovog izuzetnog proizvoda
Degustacija: Posluženje: Čist.
Single Vintage

Single Vintage

Single Vintage je rezultat pažljivog odabira ekskluzivnih rezervi ruma stavljenih na odležavanje u godini naglašenoj na svakoj boci. Rumovi se odvojeno destiluju u bakarnim kazanima i “Kettle batch” sistemu dajući izuzetan karakter, a zatim stare u burbon i single malt viski buradima dvanaest godina.

Saznaj više: Master blender potom meša rumove u različitim proporcijama kako bi dobili strukturu, telo, personaliti, ukuse i arome koje traži. Na kraju, rum se prebacuje na završnu doradu u burad španskog šerija. Tamno zlatne boje ćilibara, na nosu se osećaju blagi začini, vanila i bogata karamel nota u kombinaciji sa bademima i aromom sušenog voća. U ustima je bogat, svilenkast i neverovatno aromatičan. Karamel, zlatni sirup, vanilla, hrast, muskatni oraščić, duvan i suva kajsija. Mek i okrugao, sa složenim i dugotrajnim finišom.
Degustacija: Posluženje: Čist.
Reserva Exclusiva

Reserva Exclusiva

Reserva Ekskluziva je izuzetan rum, pažljivo izrađen od najčistijeg “trščanog meda”. On je delikatno destilovan u starim bakarnim kazanima i odležao u malim hrastovim buradima do dvanaest godina. Kombinacijom jedinstvenog tela i izuzetnog balansa postao je referenca za poznavaoce i ljubitelje ruma širom sveta.

Saznaj više: Boje ćilibara, a na nosu kompleksan i karakteran, sa notama javorovog sirupa, pomorandžine kore, smeđeg šećera i slatkog korena (sladića). U ustima: slatka karamela i zavodljiv i elegantan finiš.
Degustacija: Posluženje: piti ga čistog ili sa ledom. Može se koristiti u elegantnim i sofisticiranim koktelima kao što su Manhatttan, Old Fashion i Savoy Daisy.
Mantuano

Mantuano

Mantuano je Izvanredan blend rumova odležalih do osam godina. To je fino izbalansirana mešavina rumova dobijenih od "trščanog meda" destilacijom u kazanima kompleksnih aroma, i laganih lepršavih rumova koji nastaju neprekidnom destilacijom.

Saznaj više: Tamno zlatne boje sa aromama šljive, hrasta, oraha i vanile koje se izdavajaju. U ukusu daje jasne tragove voća, drveta i vanile što ovom rumu daje izuzetnu ravnotežu.
Degustacija: Posluženje: ovaj izuzetni rum je odlična opcija za sofisticirane koktele poput Mai Tai, Mulata, i Presidente. Takođe se može piti čist ili sa ledom.
Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unapređenja stranice sa svrhom poboljšavanja vašeg korisničkog iskustva i personalizovali sadržaj. Nastavkom korišćenja naših web stranica prihvatate upotrebu kolačića.