Mars Japanski Viski

Mars je stekao reputaciju kvalitetnih viskija, uprkos tome što još uvek nije toliko poznat kao što je Nikka japanski brend viskija. To potvrđuje i njegova nagrada za najbolji mešani viski na svetskoj dodeli nagrada 2013. godine, zbog čega smo se i odlučili da Mars viskije uvrstimo u naš premijum asortiman spirita.


SHONSHU DESTILERIJA

Mars viskiji nastali su 1949. godine, kao vlasništvo Hombo Shuzo porodične kompanije specijalizovane za žestoka alkoholna pića i spadaju među pionire japanskih viskija. Nakon promene više različitih lokacija i duže i pažljive potrage, Kiichiro Iwai – otac Mars viskija, konačno je pronašao savršeno mesto i 1985. godine osnovao destileriju Shinshu koja je smeštena u samom srcu japanskih alpa. Shinshu destileriju karakteriše visoka nadmorska visina od 798 metara, umerena vlaga tokom leta kao i voda visokog kvaliteta što ovo područje čini zaista idealnim za proizvodnju vrhunskih viskija.

Mars Kasei Blended Viski

MEŠAVINA MALT I GRAIN VISKIJA

Mars Kasei Blended

Mars Kasei Blended je japanska mešavina malt i grain viskija, prožeta mekoćom i finom zaobljenošću sa izuzetno bogatim i intenzivnim profilom. Odležava u različitim buradima, zahvaljujuči kojima dobija divne note belog cveća koje se stapaju sa notama plodova zrelog voća, uz laganu nadimljenost. Prilikom ispijanja na nepcu se mogu osetiti medene arome zelene jabuke i belog grožđa, a na samoj završnici citrusne i arome vanile.

Degustacija: Najbolji je kada se konzumira čist ili sa ledom jer tada najbolje možete osetiti punoću ukusa kojom odiše ovaj vrhunski japanski viski.
Mars Cosmo Blended Malt Viski

SPOJ JAPANSKIH I ŠKOTSKIH MALTOVA

Mars Cosmo Blended Malt

Mars Cosmo Blended Malt viski je intrigantan izraz i mešavina malt viskija koja je sačinjena od viskija koji dolaze iz japanske destilerije Shonshu i od viskija iz različitih škotskih destilerija. Na samom početku, odiše elegantnim mirisima kruške i trešnje potom postaje sve slađi sa suptilnim dodirom vanile. Arome koje možete osetiti tokom ispijanja Mars Cosmo Blended Malt viskija su kombinacija zrelog bobičastog voća, svežih travki, peperminta i narandže.

Degustacija: Najbolji je kada se konzumira čist ili sa ledom jer tada najbolje možete osetiti punoću ukusa kojom odiše ovaj vrhunski japanski viski.
Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unapređenja stranice sa svrhom poboljšavanja vašeg korisničkog iskustva i personalizovali sadržaj. Nastavkom korišćenja naših web stranica prihvatate upotrebu kolačića.