Pierre Ferrand Liker

Svesni da svaki bar i restoran u svetu treba da ima jedan pravi, klasični, suvi liker za kreiranje „umetnosti u čaši“ uspostavili smo saradnju sa Pierre Ferrand kompanijom. Veliki broj barmena i miksologa jednoglasno su nam potvrdili da je Pierre Ferrand Orange Dry Curacao definitivno neizostavan sastojak svakog šanka.


MAISON FERRAND DESTILERIJA

Maison Ferrand jedan je od vodećih svetskih proizvođača finih i kvalitetnih spirita i vrhunskih brendova koji se distriburiaju u više od 68 zemalja širom sveta. Kompaniju je osnovao Aleksandre Gabriel, 1989. godine sa ciljem da očuva tradicionalni način proizvodnje. 

pročitaj zanimljivosti
Pierre Ferrand Dry Curacao Liker

PRAVI KLASIČNI SUVI LIKER IZ 19. VEKA

Pierre Ferrand Dry Curacao

Da bi se napravio Pierre Ferrand Dry Cuaracao liker upotrebljavaju se kore gorke, Laraha, narandže koje se ulivaju u vinovu lozu i takve odležavaju oko nedelju dana. Rezultat koji se dobija je bogat, složen i izbalansiran liker koji donosi novu sofisticiranost vašim punčevima i naravno koktelima. Sam miris oplemenjen je aromom cvetova narandže u kombinaciji sa kandiranom korom narandže i ukusnim notama na odležali konjak.

Degustacija: Veoma je ukusan i pored toga što je neizostavan za bogat ukus u koktelima, može da se pije i čist ili sa ledom.

PROCES NASTAJANJA

Tradiconalni francuski “triple sec”, voćni liker koji se pravi od osušenih kora narandže. Polako se destiluje infuzija i to preko otvorenog plamena u Ferrand cooper pot stills. Odvojeno se destiliraju začini i “sec” ili gorke kore Curacao narandže koje se dalje mešaju sa brendijem i Ferrand konjakom.

Osnivač destilerije, Aleksandre Gabriel, je u konsultaciji sa istoričarem koktela, Davidom Wondrichom, na osnovu recepta iz 19. veka, kreirao pravi klasični liker - Pierre Ferrand Orange Dry Curacao. Klasični kokteli zahtevaju klasične likere a uverili smo se da nijedan nije jednostavniji za miksovanje od Pierre Ferrand Orange Dry Curacao likera.

Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unapređenja stranice sa svrhom poboljšavanja vašeg korisničkog iskustva i personalizovali sadržaj. Nastavkom korišćenja naših web stranica prihvatate upotrebu kolačića.