Derrumbes meskal

Za njega se kaže da iako je rođen je na zemlji, zapravo poseduje nebesko poreklo. Ovo je priča o 400 Conejos, jednom od najomiljenijih meksičkih meskala - magičnom piću nesvakidašnje autenstičnosti i karaktera.


MESKAL 400 CONEJOS – PIĆE PROTKANO MITOVIMA

U panteonu božanstava koje su poštovali Nahuatl Asteci, isticala se boginja agave, Maiahuel koja je imala 400 dece. Ta božanska deca su preuzela oblik zečeva - conejos.

Lokalna verska tradicija Srednje Amerike nam govori kako su plemići, sveštenici i vojnici komunicirali sa ovim bogovima poznatim kao centzon-totchtin, iliti 400 zečeva, kroz praksu ispijanja pića od agave, odnosno meskala. Broj 400 je bio sinonim za beskonačnost, zbog čega kreatori ovog pića veruju da ga upravo 400 zečeva opisuju i proslavljaju na najbolji mogući način.

pročitaj zanimljivosti
400 Conjeos meskal Joven

Meksička voda života

400 Conjeos meskal Joven

400 Conjeos meskal Joven, je uz poštovanje tradicije, napravljen od 100% ESPADÍN agave kojoj je potrebno od osam do 15  godina da dostigne punu zrelost. Nastaje na jugoistoku - u poznatoj meksičkoj državi Oaxaca, tačnije u gradu Tlacolula. Poseduje ukus koji je suptilno zadimljen, pa može podsećati na fini škotiski viski. Ovo je ,,joven” – mlad meskal, čija je boja kristalno čista, sa srebrnim nijansama; ovaj meskal ne odležava u hrastovim buradima za razliku od Reposado, Anejo i Extra Anejo meskala. Njegova aroma  je prožeta pepelom, praćena zrelim voćem i laganim biljnim notama. Mekanog je ukusa sa primesama svežeg drveta, koji je suptilno kombinovan sa slatkim notama pečene agave.

Ovo je pravi izbor modernog pića protkanog tradicijom, koje će zadovoljiti najrazličtije ukuse.

 

 


RAZLIKE - TEKILA I MESKAL

Pored opšte poznate tekile, još jedan destilat koji nastaje od različitih tipova agave jeste meskal. Proizvodi se na jugoistoku Meksika, u državi Oahaka i nastaje upravo od određenih vrsta agave, poput Espadina, Mano Larga i Bermeja.

Još jedna od glavnih razlika između tekile i meskala je u tome što se agava za tekilu kuva na pari dok se agave za meskal peku. Potreban period za sazrevanje ovih agava je 8-9 godina.

Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unapređenja stranice sa svrhom poboljšavanja vašeg korisničkog iskustva i personalizovali sadržaj. Nastavkom korišćenja naših web stranica prihvatate upotrebu kolačića.