Skotski Viski Benriach

Japanski viskiji danas zauzimaju posebno mesto i i te kako su uzdrmali staru hijerarhiju premijum viskija širom sveta. Odabrali smo Togouchi, jedan od vodećih brendova među japanskim viskijima, koji je prepoznatljiv po izuzetno finim mešavinama viskija i jedinstvenom mestu u kojem oni odležavaju.CHUGOKU JOZO DESTILERIJA

Togouchi viski kreirala je japanska destilerija Chugoku Jozo koja se nalazi nedaleko od Hirošime. Brend Togouchi nastao je 1990. godine kada je od veoma rigorozno odabranih sladova i žitarica, započet proces sazrevanja destilata. Ono po čemu se bitno razlikuje jeste činjenica da svi viskiji sazrevaju u jedinstvenom okruženju – tunelu – u kojem se uspostavljaju idealni uslovi za odležavanje viskija. Viskiji se prave koristeći prirodnu izvorsku vodu sa planina Sandankyo koje nude čitavu panoramu ekstremne lepote sa kristalno čistom tekućom vodom i zelenim pašnjacima.

pročitaj zanimljivosti
Togouchi Single Malt

Togouchi Single Malt

Otkrijte prvi 100% japanski single malt iz Togouchi asortimana viskija, koji imaju specifičnost sazrevanja u tunelu smeštenim u srcu bujne šume.

 Ovo izuzetno mesto čuva viskije od brutalnih kolebanja temperatura tokom sazrevanja, prenoseći na taj način njihovom karakteru zaokruženost i ravnotežu koja se od prvih mirisa izražava notama vanile, i voćnim notama marmelade od jabuke i pomorandže.

 Togouchi Single Malt viski,  kada se proba u ustima, voćne arome se zadržavaju sa notama sušenog voća, a pridružuju im se note smeđeg šećera i svežih orašastih plodova. Doživljaj se nastavlja u finišu pojavom prilično začinskih nota đumbira i japanskog bibera koji okrepljuju nepce.

Togouchi Premium Blended

Togouchi Blended Premium

Destilerija Chugoku Jozo kupuje neodležali ječmeni viski iz Škotske i žitni viski iz Kanade, meša ih i ostavlja da sazrevaju 8 godina u šeri i brendi buradima i to u neobičnom skladištu: napuštenom tunelu. Na sladak i otmen ukus Togouchi Premium Blended viskija utiču arome u kojima možete uživati dok ga pijete, poput mlečne karamele, lešnika, meda i (blagog) belog bibera sa primesama čokoladnih i blago tresetnih nota. Predstavlja kombinaciju škotskog porekla i uzajamno demonstrira svoj japanski karakter. Nakon što ga sipate u čašu, čist ili sa ledom, “opiće” vas njegov elegantan i “živahan” miris koji podseća na miris oraha i biljaka, sa suptilnom završnicom na začinjene arome i muškantni oraščić.

Degustacija: Najbolje je da se konzumira čist ili sa ledom, jer se tada najpotpunije može osetiti njegova bogata aroma i miris. Za ljubitelje koktela i nekih suptilnijih ukusa, može se upotrebljavati i u koktelima. 
Gastro savet: Savršen je u kombinaciji sa lososom ili avokado sušijem.
Togouchi Premium Blended 9 Godina

Togouchi Blended Premium 9 Godina

Dolazi u karakterističnom japanskom pakovanju, sa intenzivnim mirisima poput slatkih začina i žutog voća. Predstavlja mešavinu viskija od slada i žitarica koje su odležale najmanje 9 godina.

Odležava u hrastovim buradima i sadrži skoro 40% sladnog ječma. Tokom degustacije na nepcu se stvara svež i suv ukus sa bogatim, začinjenim aromama ukusima citrusnog voća. Završnica je poprilično osvežavajuća i to zahvaljujući začinima, citrusu, i tresetu.

Degustacija: Najbolji je kada se pije čist i na sobnoj temperaturi.
Gastro savet: Za ljubitellje morske hrane i školjki, dobro je znati, da Japanci za ovaj viski kažu da savršeno ide u kombinaciji sa jelom “Carpaccio od školjki”.

JEDINSTVENO OKRUŽENJE


Destilerija Chugoku Jozo kupuje neodležali ječmeni viski iz Škotske i žitni viski iz Kanade, meša ih i ostavlja da sazrevaju 8 godina u šeri i brendi buradima i to u neobičnom skladištu - napuštenom tunelu.
Tunel u kojem odležavaju svi Togouchi viskiji izgrađen je 1970. godine i dugačak 361 metara. Upravo u ovom tunelu se uspostavljaju idealni uslovi za odležavanje viskija, zahvaljujući stalnoj temperaturi od 14 ° C i vlažnosti od 80%.

Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unapređenja stranice sa svrhom poboljšavanja vašeg korisničkog iskustva i personalizovali sadržaj. Nastavkom korišćenja naših web stranica prihvatate upotrebu kolačića.