Hercegovina

Dugi niz godina Invitto zastupa vinariju Hercegovina vino nastalu iz nadasve poznate i čuvene vinske kuće HEPOK, sa svojim vinima Žilavka i Blatina omiljenim još iz doba stare Jugoslavije. I danas su vina iz ove kuće na tržištu Srbije jedna su od najprodavanijih zbog svog izuzetnog kvaliteta i pristupačne cene.


Kao najveća vinarija u BiH, prerađivačkog i smeštajnog kapaciteta od 110.000 hl, Vinarija Čitluk poseduje preko 700 ha vlastitih vinograda, uglavnom autohtonih sorti Žilavke, Blatine i Vranca, a poslednjih godina pojačanih i zasadima dve poznate svetske sorte Chardonnay i Cabernet Sauvignon. Ukupna količina grožđa s ovih površina se prerađuje u vinariji pomoću najnovije vinarske opreme a vinarija takođe otkupljuje tržišne viškove Žilavke i Blatine sa celog hercegovačkog područja.

Žilavka Čitluk

Vrhunsko suvo belo vino sa geografskim poreklom

Žilavka Čitluk 0,75l

Žilavka je poreklom iz Mostarskog vinogorija i medju prvim je vinima čije je vrhunsko poreklo zaštićeno 1970.godine. Dobija se od Žilavke- autohtone sorte hercegovačkog podneblja. Raskošna, nežna, blagotvorna i izdašna prilagodila se i poistovetila sa sunčanim i kršnim ambijentom Hercegovine.

Degustacija: Jela sa školjkama ili rakovima, belo meso, riba na žaru ili lešo, jagnjećim mesom, specijaliteti od pilećeg ili ćurećeg mesa
Gastro savet: Odlično ide uz salate, grilovano belo meso sa začinskim biljem, kuvanu i grilovanu ribu, školjke, srednje-jake sireve.
Blatina Čitluk

Vrhunsko suvo crveno vino sa geografskim poreklom

Blatina Čitluk

Blatina je stara authtona sorta poreklom iz Hercegovine . Boje je tamnog rubina sa granitnim sjajem. Vino je bogato, puno i suvo, velike pitkosti. Kao vino sa juga poseduje zadovoljavajuću koncentraciju kiselina

Degustacija: Sam ukus ovog vina je prefinjen i sofisticiran, ali bogat i topao,pun i osvezavajuci sa snaznim i komleksnim telom. Na mirisu se izdvajaju mirođijsko bilje i vocni tonovi. Raspoznaju se i arome suvih šljiva, grožđa i suvih smokava, dok se u tragovima mogu osetiti i tonovi vanile, rogača, badema i čokolade
Gastro savet: Hladna predjela poput goveđeg i svinjskog pršuta, jaki sirevi, zatim jača jela od mesa, divljač, razna pečenja, riblji paprikaš.
Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unapređenja stranice sa svrhom poboljšavanja vašeg korisničkog iskustva i personalizovali sadržaj. Nastavkom korišćenja naših web stranica prihvatate upotrebu kolačića.