Glendronach Single Malt 12 Godina

Nova malt filozofija rasprostire se u tri jedinstvene destilerije širom domovine viskija, Škotske. Glendoranch je jedna od njih koja nas je zaintrigirala jer njeno ime stoji isključivo uz najbolju šeri burad i jedino ona mogu osigurati kompleksni karakter viskija.


GLENDRONACH DESTILERIJA

 

Skrivena duboko u brdima istočne visoravni, još od davne 1826. godine, destilerija GlendRonach postepeno je usavšravala veštinu sazrevanja viskija u šeri buradima. Osnivač James Allardice, bio je rani pionir u pravljenju šeri malt viskija, te su njegovi saradnici samo nastavili da usavršavaju ono što je on započeo. Specifično za ovu destileriju jeste da se samo šeri burad nabavljaju u Španiji (španski hrast iz Andaluzije), dok se sve ostalo koristi lokalno - voda sa izvora Balnoon brda, ječam, čak i drvo Ariš od kojeg se prave burad.

Glendronach Single Malt 12 godina

Glendronach Single Malt 12 godina

Elegantna tečnost, intenzivnog kvaliteta koji 12 godina odležava u šeri buradima. Očaraće vas miris slatkog i začinjenog voća uz primese zaslađenog limuna i limete, zelene jabuke, meda i karamele. Tokom degustacije, na nepcu oseća se slatka kombinacija ukusa karamele i jabuke, sa upečatljivim tragom vanile. U pozadini su primetni ukusi tamnog voća.

Degustacija: Pije se čist ili sa nekoliko kapi vode, kako bi se osetio pun ukus i otpustile prave arome ovog vrhunskog škotskog single malt viskija.
Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unapređenja stranice sa svrhom poboljšavanja vašeg korisničkog iskustva i personalizovali sadržaj. Nastavkom korišćenja naših web stranica prihvatate upotrebu kolačića.