Ruffino

Proizvodnja vina je poput velike porodice, svaka komponenta ima svoju ličnost, svoj karakter i određenu notu koja ih razlikuje od ostalih. Mi smo uspeli da prepoznamo i pronađemo put do Cignomoro destilerije, čiji je zaštitni znak način rada i u kojoj se proizvode vina sa međunarodnim ukusom koja će, bez sumnje, lako pronaći put i do svakoga od vas.


CIGNOMORO DESTILERIJA

Osnivači Cignomoro destilerije, zaljubljeni u svoju zemlju, odlučili su da na njoj uzgajaju svoju lozu. Izabrali su Pulju (Puglia), najistočniju i najjužniju regiju u Italiji poznatu po vrlo kvalitetnim i vrhunskim vinima. Prosečna godišnja proizvodnja vina u Pulji (Puglia) iznosi 700 miliona litara što je čini 2. regijom u Italiji po proiizvodnji vrhunskih vina.

Prirodni uslovi, poput savršene mediteranske klime i lokalne, autohtone i retke sorte grožđa, upravo je čine jedinstvenom i posebnom. 

pročitaj zanimljivosti
Pepe Nero Primitivo

SUVO CRVENO VINO SA ZAŠTIĆENIM GEOGRAFSKIM POREKLOM

Pepe Nero Primitivo

Pepe Nero Primitivo je suvo vino, rubin-cvrene boje sa sadržajem od 14% alkohola. Trešnja i borovnica su dominantne note u kombinaciji sa začinom hrasta, mirisom dima od sveća i kedrom koji podržavaju voćne note. Tanini koji su sadržani u ovom 100% Primitivo vinu su izuzetno umereni i balansirano prijanjaju.

Degustacija: Najbolje je da se konzumira na temperaturi od 16/18c.
Gastro savet: Odlično se uparuje sa crvenim mesom, divljači ili nekim malo zrelijim sirevima.
Pepe Nero Rosso Crveno Vino

SUVO CRVENO VINO SA ZAŠTIĆENIM GEOGRAFSKIM POREKLOM

Pepe Nero Rosso

Pepe Nero Rosso je suvo rubin-crveno vino sa sadržajem od 13% alkohola. Pravi se od različitih sorti grožđa: Negroamaro, Primitivo, Malvasia Nera. Očaraće vas aromama intenzivnog voća sa nijansama crvenog bobičastog voća i ljubičice, nara i trešnje koje se mogu osetiti u pozadini. Ima glatku teksturu sa osvežavajućom notom na kraju, koja čini da prosto prizivate “čašu za čašom”.

Degustacija: Najbolje je da se konzumira na temperaturi od 16/18c.
Gastro savet: Odličan je partner za uparivanje sa raviolama u sosu, lososovim sosom ili uz neka lagana mesna jela.
Primitivo Di Manduria

SUVO CRVENO VINO SA ZAŠTIĆENIM GEOGRAFSKIM POREKLOM

Primitivo Di Manduria

Oštra i intenzivna rubin-crvena boja manifestuje se kroz gustu kompleksnost ovog vina koje dalje “eksplodira” u bezbroj jedinstvenih i intenzivnih mirisa - počevši od kupina i finijih začina i doseže čak do elegantnih tragova minerala. U ustima se stvara impozantan osećaj, zasnovan na kombinaciji toplote i dinamičnosti, sa ukusima voća i čokolade kojima nećete moći da odolite.

Degustacija: Najbolje je da se konzumira na temperaturi od 16/18c.
Gastro savet: Odlično se kombinuje sa pečenim i dinstanim mesom, finom divljači ili sa zrelim sirom.
Sei Anime

SUVO CRVENO VINO SA ZAŠTIĆENIM GEOGRAFSKIM POREKLOM

Sei Anime

Sei Anime vino pravi se od 6 različitih vrsta autohtonog crvenog grožđa, po čemu je i dobilo ovaj naziv: Primitivo, Negroamaro, Malvasia Nera, Nero di Troia, Aglianico i Susumaniello. Prolazi proces sazrevanja koj traje 10 meseci, u srednjim francuskim buradima.  Ovo crveno vino je tamno ljubičaste boje sa punom aromom zrelog voća, poput crne ribizle i kupine ali i sa primesama hrasta. Moderno vino, dobro izbalansirano i punog ukusa i mirisa.

Degustacija: Najbolje je da se konzumira na temperaturi od 16/18c.
Gastro savet: Odlično se uparuje sa crvenim mesom, uz divljač ili tvrde sireve.
80 Vecchie Vigne Primitivo Di Manduria

SUVO CRVENO VINO SA ZAŠTIĆENIM GEOGRAFSKIM POREKLOM

80 Vecchie Vigne Primitivo Di Manduria

80 Vecchie Vigne Primitivo di Manduria vino je jarko crvene boje sa dodatnom nijansom boje šljive. Ima složenu i postojanu aromu i njegova prosečna starost je 80 godina. Sadrži 14.50% alkohola. Sazrevanje traje dva meseca u francuskim i američkim buradima od hrasta nakon čega odležavaju 4 meseca u bocama za završnu “profinjenost” vina.  Kada otvorite flašu osvojiće vas mirisi cimeta, duvana, kokosa i kafe.  Ima vrlo kompaktan ukus koji se stvara u ustima prilikom degustacije, sa određenim primesama voća, čokoladnom završnicom i ukusom vanile na samom kraju.

Degustacija: Najbolje je da se konzumira na temperaturi od 16/18c.
Gastro savet: Najbolje se uparuje sa kuvanim jelima, mesom, pečenim i dinstanim jelima kao i uz različite sezonske sireve.

ITALIJANSKA REGIJA PULJA

Među poznavaocima vina poznata i kao “podrum Italije”, ova regija proizvodi vina koja datiraju još od vremena antičke Grčke. Najzastupljenije i najpoznatije sorte jesu negroamaro i primitivo kojima zaista nećete moći da odolite.

 

PRIMITIVO 


Primitivo je sorta grožđa koja je vrlo tradicionalna za južni deo Italije a naziv je dobijen jer vino sazreva rano. Na početku se smatralo da je potomak kalifornijskog zinfandela. U Srbiji je ova sorta najpopularnija.

 

NEGROAMARO

Negroamaro je sorta grožđa sa jako izraženim taninima a vina koja nastaju od nje su uglavnom moćna, puna i kompleksna.


ŠTA SU TANINI?


Tanini su prirodni biljni polifenoli čija je glavna karakteristika vezivanje i taloženje proteina. Kada su prisutni u umerenoj količini daju vinu poželjan utisak „suvoće“ i komplkesnosti, punoću i teksturu.

Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unapređenja stranice sa svrhom poboljšavanja vašeg korisničkog iskustva i personalizovali sadržaj. Nastavkom korišćenja naših web stranica prihvatate upotrebu kolačića.