Skotski Viski Benriach

Japanski viskiji, danas su, “ime za sebe” i i te kako su uzdrmali staru hijerarhiju premijum viskija širom sveta. Kako su ih ljubitelji viskija sve više i više spoznavali, njihova reputacija je samo konstatno rasla što je i danas slučaj.


Mi smo izabrali Nikka Whisky Distilling kompaniju koja zauzima veoma važno mesto u istoriji japanskog viskija čiji se osnivač, Masataka Taketsuru, smatra „ocem japanskog viskija“. Prepoznali smo njihov kvalitet i zato smo bez dileme uvrstili njihove proizvode, među kojima se nalazi i najprodavaniji japanski viski u svetu – Nikka From the Barrel.


NIKKA DVE DESTILERIJE YOICHI I MIYAGIKYO

Brend Nikka postoji 85 godina. Masataka Taketsuru, koji se smatra prvim japanskim proizvođačem viskija. Mnogo više od običnog viskija, Nikka je danas prepoznatljiva po svom autentičnom stilu, donosi pravu ekspresiju japanske kulture, zlatna je mešavina modernog i tradicionalnog i doseže do uzajamne jednostavnosti i sofisticiranosti.

pročitaj zanimljivosti
Nikka Yochi Discovery Single Malt Whisky

Nikka Yochi Discovery Single Malt Whisky

Ovo ograničeno izdanje Yochi single malt-a predstavljeno je 2021. godine kao prvo iz serije „Nikka Discovery“. U očekivanju 90. godišnjice Nikke, ova serija nudi pogled na različite eksperimente u procesu pravljenja viskija koje je Nikka praktikovala tokom godina.

Saznaj više: Nikka Yochi Discovery je napravljen isključivo od slada bez treseta, za razliku od unapred zamišljene „tresetne“ slike Yoichi-a. Nudi delikatan balans voćnosti i bogatog osećaja u ustima, zajedno sa svojom karakterističnom zadimljenošću koju stvara destilacija na uglju.
Nikka Miyagikyo Discovery Single Malt Whisky

Nikka Miyagikyo Discovery Single Malt Whisky

Ovo ograničeno izdanje Miyagikyo single malt-a predstavljeno je 2021. godine kao prvo iz serije „Nikka Discovery“. U očekivanju 90. godišnjice Nikke, ova serija nudi pogled na različite eksperimente u procesu pravljenja viskija koje je Nikka praktikovala tokom godina.

Saznaj više: Ovaj viski je napravljen isključivo od tresetnog slada, nudeći značajnu razliku od „lakog i voćnog“ imidža Miyagikyo-a. Predstavlja izuzetnu kombinaciju smelih i izrazito tresetnih nota.
Nikka Taketsuru Pure Malt

Nikka Taketsuru Pure Malt

Nikka Taketsuru Pure Malt je mešani slad nazvan u čast Masatake Taketsurua, oca japanskog viskija. On je prvi Japanac koji je savladao pravljenje viskija u Škotskoj i proizveo pravi viski u Japanu. Masataka je saznao da su prirodni resursi koji okružuju destileriju neophodni za kvalitetan viski. Na osnovu svoje misli, izabrao je dva mesta, Ioichi i Miiagikio, i tamo napravio dve destilerije.  

Saznaj više: Njegov nežni ukus slada, voćnost i izuzetno dobro izbalansiran ukus čine ga savršenom ulaznom tačkom u svet Nikke. Nota šerija  vodi do dinstanih šljiva i tamnog sušenog voća, žitarica od meda, sveže napuknutog crnog bibera i ugljenisanog hrasta, a završteka nam pruža sveže note ječma, moke i suptilnog dima.
Nikka From the Barrel

NAJPRODAVANIJI JAPANSKI VISKI

Nikka From the Barrel

Viski koji je stvoren da isporuči pun ukus i bogatstvo viskija "iz bureta" a legendarni dizajn boce odražava "mali blok viskija" – ističući bogat i jak ukus viskija u njoj. To je izuzetno složen blended viski proizveden u Yoichi i Miyagikyo destilerijama koji ima 51,4% alkohola.

Saznaj više: Da bi dosegao svoje potpuno bogatstvo i ukus, Nikka From the Barrel viski harmonizuje se u upotrebljenim buradima još 3-6 meseci pre flaširanja. Ova mala, neodoljiva i najprodavanija bočica japanskog premium viskija odiše različitim aromama: vanila, tamna karamela, orah, malina, kora narandže, egzotično voće, cveće i začini (cimet, karanfilić, muškatov oraščić, đumbir), hrast sa blagim primesama dima.
Nikka Coffey Grain

SPOJ MODERNOG I TRADICIONALNOG U COFFEY KAZANIMA

Nikka Coffey Grain

Proizvodi se u Miyagikyo destileriji od mešavine žitarica (kukuruz je dominantan) u Coffey kazanima za neprekidnu destilaciju iz 1963. godine. Ova jedinstvena metoda proizvodnje doprinosi izuzetnim ukusima i teksturi. Složeni, slatki i blagi ukusi će vam pomoći da ponovo otkrijete lepotu žitnog viskija. 

Saznaj više: Sadrži voćne i začinjene arome kao što su breskva, mango, papaja, kokos, demerara šećer, med, narandža, vanila, biskvit cimet i biber.
Nikka Coffey Malt

IZUZETAN I IZBALANSIRAN UKUS U COFFEY KAZANIMA

Nikka Coffey Malt

Proizvodi se od 100% sladnog ječma u Miyagikyo destileriji od 2014. godine. Nije kategorizovan kao single malt viski jer se ne destiluje u “pot still” kazanima već u Coffey kazanima za neprekidnu destilaciju iz 1963. godine što je potpuno atipičan izbor kazana. Ova jedinstvena metoda proizvodnje doprinosi izuzetnim ukusima i teksturi.

Saznaj više: Odiše i osvaja različitim aromama poput suvog voća (kajsije, grožđice, breskve), banane, meda, cveta narandže, vanile, cimeta, muškatovog oraščića hrasta, sa blagim primesama dima.
Nikka Days Viski

NAJNOVIJA KREACIJA

Nikka Days

Svetlo zlatni blended viski koji predstavlja suptilnu mešavinu viskija iz (blago nadimljenog, tresetnog) slada i žitarica. Sadrži destilate iz destilerija Miyagikyo i Yoichi. Podjednako osvaja ukuse „amatera“ i vrhunskih poznavalaca i uživalaca viskija, zahvaljujući svojoj kremastoj strukturi sa voćnim i cvetnim notama.

Saznaj više: Zato, kada ga sipate u čašu, osetićete osvežavajuće i voćne mirise belih cvetova, kruške, citrusa kao i cvetova narandže. Ima bogat ukus poput laganih žitarica, slada i karamele sa primesama prženih oraha i vanile. Karakterističan je po blažoj i suvoj završnici sa aromama kajsije, vanile i izuzetno laganim dodirom tresetnog dima.
Nikka Super Viski

TRADICIONALNI JAPANSKI BLEND

Nikka Super

Pravi predstavnik Nikka klasika, blend viski koji je bio najprodavaniji kada je predstavljen na tržištu davne 1962. godine. Izdvaja se po većoj količini single malt viskija koji ima u sebi. Njegova raskošna aroma i nežni tragovi treseta u harmoniji su sa neodoljivim mirisima ex bourbon i ex sherry buradima u kojima odležava. Ima veoma izbalansiran ukus sa citrusnim notama i blago nadimljenom završnicom dok će vaše nepce osvojiti i fini tragovi vanile.

Saznaj više: Napravljen je u čast tada preminule Rite, supruge osnivača Yoichi i Miyagikyo destilerija. Tokom vremena menjana je ambalaža ali ne i kvalitet ovog tradicionalnog japanskog blenda.
Nikka Yoichi Single Malt Viski

DIMNI VISKI SA POMORSKIM KARAKTEROM

Nikka Yoichi Single Malt

Sa blago nadimljenim dodirom, sazreva u burbon, sherry i novim hrastovim buradima. Kao savršen predstavnik Nikka Single Malt viskija izražava nežni balans nadimljene, cvetne i voćne arome sa dugom i svilenom završnicom.

Saznaj više: Proizveden je u istoimenoj destileriji, osnovanoj 1934. godine. Kreiran je da očara i prenese snagu, mekoću i delikatnost koje ga krase. Otkriva autentičan karakter svoje izuzetne lokacije – nalazi se na Hokkaido obali, najsevernijem ostrvu Japana. Zato ga odlikuju rafinirane, primorske i tresetne note.
Nikka Miyagikyo Single Malt

ŠERI BURAD - IZRAŽEN KARAKTER

Nikka Miyagikyo Single Malt

Dominatne su osvežavajuće voćne i svetne arome. Pun i bogat ukus dopunjuju note pčellinjeg voska i treseta ali i začinjenost đumbirom, cimetom, čokoladom i duvanom. Ex sherry burad u kojima sazreva doprinose dubini prirodnog šarma koju ima ovaj vrhunski japanski viski. Završnica je duga i meka.

Saznaj više: Kao što i sam naziv kaže dolazi iz Nikka Miyagikyo destilerije čiji je ujedno i prvi predstavnik. Smeštena u dolini Miyagi, regiji na severu japanskog ostrva Honsu, poznata po svom čistom vazduhu i kvalitetu svojih prirodnih izvora, destilerija Miyagikyo proizvodi rafinirani single malt viski sa elegantnim naglaskom na osvežavajuće voćne i cvetne arome.
The NIkka Tailored

PREMIUM BLENDED VISKI

The NIkka Tailored Viski

Blended viski napravljen s posebnom preciznošću i delikatnošću. Dobija se spojem sladovanog ječma (iz destilerija Miyagikyo i Yoichi) i Coffey Still žitarica (način destilacije koji zadržava više ukusa koji potiču iz samog zrna). Krajnji rezultat je balansiran i pun ukus s posebnom glatkoćom.

Saznaj više: Oduševljava svojim bogatim voćnim mirisima jabuke, kajsije, marela, uz dominantno prisustvo meda ali i čokoladnih nota sa aromom pomorandžine kore. Takođe ima prilično izbalansiranu završnicu u kojoj se prepliću voćna gorčina i slatke note vanile.

YOICHI I MIYAGIKYO

Masataka Taketsuru izgradio je 1934. godine Yoichi – svoju prvu destileriju, na ostrvu Hokkaido, u malom primorskom gradu, zahtevajući gotovo identične uslove kao što su u Škotskoj, gde je i sam naučio sve o proizvodnji viskija. Njegov uspešan razvojni put omogućio mu je da izgradi i drugu destileriju Miyagikyo na ostrvu Honshu, 35 godina kasnije. Single malt viskiji proizvedeni u ove dve destilerije činili su bazu na kojoj se zasnivao japanski asortiman viskija grupe Nikka.

Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unapređenja stranice sa svrhom poboljšavanja vašeg korisničkog iskustva i personalizovali sadržaj. Nastavkom korišćenja naših web stranica prihvatate upotrebu kolačića.