Sambuca Molinari

Angelo Molinari, ekspert za alkoholna pića, je daleke 1945. godine kreirao poseban proizvod – “Sambuca Extra” koja je postala sinonim za celu kategoriju pića. Pre više od 10 godina italijani su nam rekli: “Ne kaže se Sambuca nego Molinari” i mi smo započeli saradnju koja i danas traje….


SAMBUCA extra liquer
Sambuka je italijanski liker egzotičnog imena, primamljivog ukusa i mirisa sa tradicijom od nekoliko stotina godina. Svaki proizvođač čuva svoj recept kao tajnu. Nekoliko kompanija se smatraju najboljim proizvođačima sambuke u Italiji. Jedna od najuspešnijih je „Sambuca Extra Molinari". Destilerija se nalazi u malom priobalnom gradu ČevitavekIja, 50-ak km od Rima. Zahvaljujući trudu osnivača Anđela Molinarija, a zatimi njegovim sinovima, liker „Sambuca Extra Molinari" danas zauzima 70% italijanskog tržišta sambuke. Zahvaljujući visokom kvalitetu sastojaka i nezaboravnom ukusu, italijanska vlada je ovom likeru dala epitet „EXTRA"

pročitaj zanimljivosti
Sambuca Molinari

Liker sa aromom Anisa

Sambuca Molinari

Sambuca Molinari Extra – čuveni liker od anisa iz Italije, transparentno alkoholno piće sa 40% alkohola protkano ukusima aromatičnih biljaka.Molinari Sambuca ima izuzetan ukus anisovog semena sa svežim ukusom limuna i dodirom crnih bobica zove - sambuca nigra. Sambuca se često pije čista, kao i uz dodatak leda ili vode.


O Sambuca Molinari
U Italiji se i do danas zadržala i ritualna upotreba Sambuce – dodaje se u kafu, kao i tri cela zrna kafe, što donosi sreću, bogatstvo, zdravlje. Na kraju se piće obavezno zapali. Mladi ljudi koji dolaze u kuću svoje izabranice raduju se i uživaju u ovom tradicionalnom ritualu. Ukoliko mladin otacne posluži zapaljenu kafu sa sambucom, prosidba se smatra neuspešnom.

Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unapređenja stranice sa svrhom poboljšavanja vašeg korisničkog iskustva i personalizovali sadržaj. Nastavkom korišćenja naših web stranica prihvatate upotrebu kolačića.