Derrumbes meskal

Meskal nije komercijalizovan poput tekile, ali u poslednjih nekoliko godina zapaža se njegov veći porast i popularnost, posebno u okviru barmenske zajednice širom sveta, zbog čega smo se mi i odlučili za Derrumbes meskal.


DERRUMBES DESTILERIJA

Derrumbes Meskal odraz je različitih izraza ove istorijske, meksičke “vode života” kako ga još nazivaju. Destiluje je Javier Matea, koji je destilator čak treće generacije po redu. Derrumbes meskali destiluju se u tri mala sela u državama Oahaka, Mičoakan i San Luis Potosi, gde se koriste različite sorte agave na svakom od ovih mesta.

pročitaj zanimljivosti
Derrumbes Meskal San Luis

Meksička voda života

Derrumbes Meskal San Luis

Derrumbers Meskal San Luis proizvodi se upravo u istoimenom mestu, San Luis, koje se razlikuje od ostalih meskal proizvodnih sela u regiji Oahaka, svojim obiljem začina i vrlo intenzivnom svežinom. Dolazi sa pretežno začinjenom aromom, u sebi ima biber, kardam (začinska biljka sa istoka) i mošus.  Zastupljene su i mogu se osetiti voćne (citrusno voće, crveno voće) i slane arome. Ukusu cvetnog i aromatičnog bilja uz primese crnog sladića, nećete moći da odolite.


RAZLIKE - TEKILA I MESKAL

Pored opšte poznate tekile, još jedan destilat koji nastaje od različitih tipova agave jeste meskal. Proizvodi se na jugoistoku Meksika, u državi Oahaka i nastaje upravo od određenih vrsta agave, poput Espadina, Mano Larga i Bermeja.

Još jedna od glavnih razlika između tekile i meskala je u tome što se agava za tekilu kuva na pari dok se agave za meskal peku. Potreban period za sazrevanje ovih agava je 8-9 godina.

Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unapređenja stranice sa svrhom poboljšavanja vašeg korisničkog iskustva i personalizovali sadržaj. Nastavkom korišćenja naših web stranica prihvatate upotrebu kolačića.