Nikka Taketsuru Pure Malt

Nikka Taketsuru Pure Malt

Nikka Taketsuru Pure Malt je mešani slad nazvan u čast Masatake Taketsurua, oca japanskog viskija. On je prvi Japanac koji je savladao pravljenje viskija u Škotskoj i proizveo pravi viski u Japanu. Masataka je saznao da su prirodni resursi koji okružuju destileriju neophodni za kvalitetan viski. Na osnovu svoje misli, izabrao je dva mesta, Ioichi i Miiagikio, i tamo napravio dve destilerije.  

Saznaj više: Njegov nežni ukus slada, voćnost i izuzetno dobro izbalansiran ukus čine ga savršenom ulaznom tačkom u svet Nikke. Nota šerija  vodi do dinstanih šljiva i tamnog sušenog voća, žitarica od meda, sveže napuknutog crnog bibera i ugljenisanog hrasta, a završteka nam pruža sveže note ječma, moke i suptilnog dima.