Glenglassaugh Flagship Revival Single Malt Viski

Nova malt filozofija rasprostire se u tri jedinstvene destilerije širom domovine viskija, Škotske, koje smo doveli na naše tržište. Jedna od njih je Glenglassaugh destilerija koja nas je očarala svojim unikatnim slatko-slanim notama koje duguje svom morskom okruženju.


GLENGLASSAUGH DESTILERIJA


Destilerija Glenglassaugh nalazi se na jedinstvenoj lokaciji, odmah pored plaže Sandend zaliva, graniči se sa Speyside i Highland regijama – zbog čega je jedina destilerija sa ove tri različite karakteristike. Njen nastanak vezuje se za 1875. godinu kada je destileriju osnovao pukovnik James Moir.

 

pročitaj zanimljivosti
Glenglassaugh Flagship Revival Single Malt

SPEYSIDE I HIGHLAND REGIJE

Flagship Revival Single Malt

Proizvodi se koristeći najkvalitetniji škotski ječam i tradicionalne metode destilacije i osnovni fokus jeste na kvalitetu. Sazreva u izbalansiranoj mešavini crvenih vinskih i svežih burbon buradi, testiranih i rekonstruisanih za dvostruko sazrevanje u bogatim šeri buradima. Ima srednju završnicu, sa toplim, začinjenim vinom, šerijem i karamelom.

Saznaj više: Na samom nepcu stvara se sladak i kremast ukus sa bogatim aromama narandže, šljive, trešnje, oraha, čokolade, meda, šerija i mekanog, začinjenog hrasta. 
Degustacija: Preporuka je da se Revival Single Malt viski pije čist ili sa ledom, kako bi se osetila njegova potpuna i bogata aroma kao i miris.

PRIMORSKI ŠARM

Karakter pejzaža i okruženja ove destilerije izuzetno je vidljiv i u viskiju: Speyside regija mu dodaje tropsku slatkoću, Highland regija mu daje bogat ukus i dubinu a morsko okruženje utiče na njegov priobalni šarm.

U pogledu sazrevanja, priobalna lokacija ima poseban uticaj na aromu ovog viskija. Vetar koji dolazi sa mora prostire se do magacina, gde viski odležava u buradima, dodajući mu blagi primorski uticaj. Sadrži 46% alkohola, bez filtriranja i u prirodnoj boji bakra, Revival viski je zapanjujući Highland single malt sa primorskim šarmom.

 

SPECIJALAN TIM

Dok su mnoge destilerije postale automatizovane, u destieriji Glenglassaugh viski još uvek izrađuje mali tim sa velikim veštinama i znanjem, duboko posvećen stvaranju visoko kvalitetnog proizvoda.

 

DOLINA SIVO-ZELENOG MESTA

Izraz “Glenglassaugh” zapravo znači “dolina sivo-zelenog mesta”, koji je nastao zahvaljujući prekrasnom okruženju u kom je destilerija smeštena. Glenglassaugh grb predstavlja značajnu vezu između destilerije i mora. Talasi simbolišu uticaj priobalne lokacije koja ima izuzetan uticaj na karakter ovog viskija. Dok ganeti koji se nalaze na grbu (morske bele ptice) simbolizuju mir.

Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unapređenja stranice sa svrhom poboljšavanja vašeg korisničkog iskustva i personalizovali sadržaj. Nastavkom korišćenja naših web stranica prihvatate upotrebu kolačića.